Vastgoedtype

Oplossingen voor datacenters

data-center-solutions-hero-2760x828

Datacenters van A tot Z

Datacenters: een complexe en beweeglijke vastgoedsector – uitdagend én commercieel interessant. CBRE adviseert bij het beheer, de ontwikkeling, financiering, huur, renovatie, aan- en verkoop van deze activasoort. Met onze marktexpertise, lokale kennis en internationale samenwerking helpen we onze klanten hun huisvestings- en digitale strategie te verenigen. CBRE combineert kennis van vastgoed en technologie om klanten van begin tot eind te ontzorgen.

Gebruikers

Datacenters zijn het fundament van onze digitale infrastructuur. Voor veel (tech)bedrijven vormen ze dan ook een essentieel onderdeel van hun IT én huisvestingsstrategie. Maar al te vaak zijn die twee niet op elkaar afgestemd. CBRE helpt eindgebruikers van datacenters in de ontwikkeling en uitvoering van hun digitale strategie: van locatieselectie tot operatie, van projectmanagement tot uptime-maximalisering.

Eigenaars, investeerders en ontwikkelaars

CBRE biedt integrale ondersteuning aan eigenaars, investeerders en ontwikkelaars van datacenters. We helpen ze om commerciële doelen te behalen en risico’s te mijden. CBRE onderzoekt de haalbaarheid van projecten en begeleidt de investering, transactie, bouw of transformatie. We vinden kopers voor je bezit, of juist een financier voor je ontwikkelingsproject. En dankzij de expertise en ervaring van ons Capital Markets-team, levert zowel aan- als verkoop je structureel meer op.

Landelijke én internationale dienstverlening

Onze gespecialiseerde Datacenter-afdeling werkt nauw samen met CBRE-teams door heel Europa, waaronder Digital Advisory in London: ‘s werelds grootste advies- en researchafdeling op het gebied van datacenters. Daardoor zijn we in staat internationale expertise te leveren, zonder in te leveren op lokale marktkennis. Daarnaast beheert het grensoverschrijdende team CBRE Global Workplace Solutions wereldwijd datacenters van grote internationale techbedrijven: van verduurzaming tot management, van technische operatie tot digitale strategie.

ESG

ESG is in elke board room een belangrijk agendapunt. De noodzaak om je business af te stemmen op milieu, maatschappij en behoorlijk bestuur is groter dan ooit. Datacenters liggen onder een vergrootglas, doordat de ecologische voetafdruk van dit vastgoedtype relatief hoog is. Maar met een solide ESG-strategie, kunnen óók datacenters bijdragen aan een duurzamere wereld. Bijvoorbeeld door overtollige warmte opnieuw te gebruiken of groene energiebronnen in te zetten. CBRE helpt gebruikers en ontwikkelaars om hun duurzame doelstellingen te behalen.

2023

Wereldwijde Data Center Trends

datacenters-moduleq-1856x1044-b

Nieuwe technologie stuwt recordvraag, maar stroombeperkingen remmen groei af

AI en andere nieuwe technologieën zorgen wereldwijd voor een recordvraag naar datacenters, maar kan de sector genoeg capaciteit toevoegen te midden van stroombeperkingen en een lage beschikbaarheid in belangrijke markten?

Rapport lezen

Gerelateerde inzichten

Gerelateerde Diensten