Huisvesting & locatiekeuze

Portefeuillestrategie

De ideale vastgoedportefeuille past bij je organisatie, voldoet aan wetgeving én helpt besparen. Wij helpen je aan de beste portefeuillestrategie.

portfolio-optimization-hero-972x1296

Grip op je vastgoedportefeuille

Als grote, internationale organisatie heb je waarschijnlijk veel vastgoed in je portefeuille: van kantoren tot winkels en van logistieke panden tot datacenters. Idealiter past die verzameling assets bij je organisatie en strategie. Qua locatie, maar ook qua grootte, duurzaamheid en uitstraling. De accountstrategen van CBRE ontwikkelen je portefeuillestrategie, en beheren je portefeuille- en locatieplannen. Bovendien bouwen we graag aan langdurige partnerships, waardoor we écht weten welke strategie het beste bij je organisatie past.

Portefeuillestrategie van A tot Z

Uitbreiden naar een ander land of continent, je huur- of beheerkosten terugdringen of bouwen aan een duurzamere portefeuille? Ons ervaren team staat naast je als strategisch partner en helpt je de beste strategie bepalen voor je kantoor-, retail-, datacenter- en logistiek vastgoed. Bijvoorbeeld door je te adviseren over aankomende regelgeving, te zoeken naar besparingskansen of verschillende huisvestingscenario’s voor je uit te werken. Daarnaast leveren we complete oplossingen, waaronder leaseadministratie, gebruikersbeheer en flexibele ruimteoplossingen. Zo helpen we je van A tot Z aan een toekomstbestendige portefeuillestrategie.

Datagedreven adviezen en wereldwijde expertise

Werk je samen met onze collega’s van Portfolio Strategy, dan gaan er werelden voor je open. We werken altijd op basis van uitgebreide, actuele data en feiten over de markt en relevante ontwikkelingen. Zo onderbouwen we al onze adviezen. Daarnaast vormen wij de brug naar de expertise van heel CBRE: van onze collega’s in Nederland, maar óók die in onze andere 500 kantoren wereldwijd. Dus wil je bijvoorbeeld aan de slag met hybride werken? Wij brengen je in contact met onze werkplekstrategen. En wil je een kantoor openen in Maleisië, dan schakelen we onze collega’s in Kuala Lumpur in.

Toekomstbestendige vastgoedportefeuille

Met onze ervaring, marktkennis en data-inzichten maken we je portefeuillestrategie toekomstbestendig. Allereerst door je voor te bereiden op lokale of regionale regelgeving, onder meer op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Welk energielabel moet je kantoor over een aantal jaar hebben, en welke arboregels gelden er voor distributiecentra in Duitsland? Daarnaast speuren we naar manieren om te besparen binnen je portefeuille. Misschien is het bijvoorbeeld voordeliger om twee nabijgelegen kantoorgebouwen samen te voegen, of kun je – gezien de marktomstandigheden – opnieuw onderhandelen over je huurcontract.

Contact