Over ons

Data & Technologie in iedere dimensie

Bij CBRE integreren we data en technologie in onze diensten, om tot transparante en onderbouwde adviezen te komen
Overzicht

Modern vastgoedadvies

Bij CBRE reken je op onderbouwd en helder vastgoedadvies, dankzij onze uitgebreide datasets, doortastende analyses en intelligente tools. Niet gebaseerd op onderbuikgevoel, maar op cijfers. Al onze consultants weten raad met onze unieke data sets, en passen data-analyses toe om tot een concreet en bruikbaar advies te komen.

Zekerheid door automatisering

Door repetitieve handelingen te automatiseren, garanderen we consistente kwaliteit en werken we sneller en efficiënter. Rapport over de Eindhovense woningmarkt nodig? Dat genereren we met één druk op de knop. Het resultaat is een geschreven verslag, automatisch ingevuld met alle relevante en actuele marktdata – direct op je bureau. Misschien wel het grootste voordeel van gestandaardiseerde output: alle rapporten zijn makkelijk vergelijkbaar, waardoor je vastgoedtrends nauwlettend in de gaten houdt.

Kansen door analyse

Met behulp van intelligente data-analyses brengen we vastgoedmarkten transparant in beeld. Stel, je wilt weten hoeveel huur je voor een logistieke hal in Rotterdam kunt vragen. Onze adviseur helpt je op weg door de huurprijs van vergelijkbare assets in de regio te achterhalen. Huurprijs bepaald en naarstig op zoek naar een nieuwe huurder? In onze databases zien we precies wie er in de markt is voor een nieuw onderkomen. Met andere woorden: we weten waar we je ideale huurder kunnen vinden.  

Realistische prijzen door transparantie

Ook bij de aan- en verkoop van vastgoed spelen data-inzichten een cruciale rol. Om een marktconforme prijs te vinden, heb je inzicht in die markt nodig. Daarvoor brengt CBRE, op anonieme basis, de prijsvorming van alle vastgoedtransacties in kaart. Dat geeft kopers én verkopers genoeg concreet bewijs om comfortabel voor een prijs te settelen. Actuele, transparante data leiden tot consensus over realistische prijsniveaus en tot een gezondere markt, waarin kopers en verkopers elkaar makkelijker vinden.

Data voor retailers

Retailers moeten steeds kritischer naar hun vastgoedstrategie te kijken. Het is belangrijk om je af te blijven vragen of je nog op de beste plek zit. Zo moeten retailers weten of hun doelgroep hun winkel wel weet te vinden. Die vraag kunnen we gelukkig steeds preciezer beantwoorden aan de hand van telefoon- en klantsegmentatie-data, waarmee we bezoekersgedrag in kaart brengen. Dat geeft retailers houvast in hun vastgoedstrategie.

Workplace strategy

Ook in de huisvestingsstrategie van kantoorwerkplekken zijn data onmisbaar. Bedrijven willen zich vestigen op een moderne, duurzame en dynamische locatie, om in de war on talent een streepje voor te hebben. CBRE brengt de onderscheidende kwaliteiten van kantoren helder in kaart door middel van data-analyses. Daarbij kunnen we zelfs filteren op het bereikbare talent dat je zoekt. Wil je je vestigen in Rotterdam, en ben je op zoek naar de allerbeste techneuten? We vinden het best bereikbare en meest aantrekkelijke kantoor voor je doelgroep. Zo kun je zorgeloos blijven groeien in een toekomstbestendig kantoor.