Vastgoedtype

Hotels

Hotelvastgoed vergt veel specialistische kennis. Dankzij onze creatieve en praktische ervaring met horeca en vastgoed in binnen- én buitenland, kunnen wij je die bieden.

Huishoudster die een bed opmaakt
Veel beleggers en uitbaters van hotelvastgoed staan voor uiteenlopende uitdagingen: denk aan de broodnodige verduurzaming en kwaliteitsimpulsen – om nog maar niet te spreken van de teruggevallen toeristenstromen. Onze hotelspecialisten beschikken over een groot netwerk en een waardevolle combinatie van kennis over lokale markten, internationale ontwikkelingen en verschillende typen hotelvastgoed. Hiermee gidsen ze jou langs de kansen en aandachtspunten die horen bij je hotelbelegging of -exploitatie.

We denken strategisch met je mee en adviseren je over verschillende aspecten van je hotelactiviteiten: van verkoop tot financiering en van waardebepaling tot positionering. Zo helpen we jou het maximale uit je hotelvastgoed te halen.

Kernactiviteiten

 • Adviesdiensten

  Met concreet advies en gerichte sturing helpen we je aan een eenvoudiger beleggings- en exploitatieproces, en stellen we je beleggingen veilig. Zo doen we markt- en financiële haalbaarheidsstudies en voeren we strategische evaluaties, beheersovereenkomsten en due diligence uit bij transacties.

 • Beleggingsverkoop

  Krijg diepgaand en dynamisch inzicht in de economische, operationele en regionale factoren van de complexe hotelvastgoedmarkt. Onze ervaren experts begeleiden je tijdens de aan- en verkoop, zodat elke enkel- of meervoudige transactie tot een goed einde komt.

 • Onderzoek

  Onderbouw je strategische planning met gedetailleerde, tijdige rapportages en data. Onze hotelexperts en economen van CBRE Hotels Research geven je inzage in historische trends van de hotelmarkt én de toekomstige performance van je pand. Ze ontwikkelen modellen om prognoses, benchmarking en waardebepaling van vastgoed te creëren – gebaseerd op eigen databases met duizenden resultatenrekeningen en vastgoedtransacties.

 • Debt & Structured Finance

  Laat je door ons Corporate Finance-team begeleiden bij de financiering van je hotelvastgoed. Door de jaren heen hebben we een sterk netwerk aan wereldwijde kapitaalverstrekkers opgebouwd, waaronder banken, pensioenfondsen, conduits/CMBS en offshorebeleggers. Dit zetten we in om jouw allerlei financiële oplossingen te bieden, bijvoorbeeld voor de financiering van kapitaalstructurering, schulden en aandelen, en kritische adviezen over buy side- en sell side-mandaten.

 • Waardebepaling

  Kom te weten wat jouw hotelvastgoed waard is. Onze RICS-gekwalificeerde taxateurs bepalen de waarde van je pand, begeleiden je bij de ontwikkeling en verkoop, en evalueren je beleggingen en garanties. Ze hebben ruime ervaring met verschillende vastgoedsectoren – waaronder horeca en recreatie – en hun multidisciplinaire achtergrond garandeert hun evenwichtige visie op waardebepaling.

Gerelateerde diensten

Gerelateerde inzichten

Contact