Werkplekconcept ontwikkelen

Hybride werken

Een hybride werkplekstrategie vormt de basis van een duurzame, effectieve manier van samenwerken. Ontdek hoe CBRE je hierbij helpt.

Een werkende man in een hybride werkplek

Zet de eerste stap

Duurzame hybride werkplekstrategie ontwikkelen? Gebruik de Spacer-tool!

Naar Spacer

Niet altijd op kantoor zijn, maar kunnen werken waar je wilt: dat is hybride werken in een notendop. Met de pandemie als kickstart, is de rol van het kantoorgebouw fundamenteel veranderd. Het is niet langer de standaard werkplek van elke medewerker, maar heeft steeds vaker de rol van ontmoetingsplek en fungeert als hub voor bedrijfsidentiteit. Om ervoor te zorgen dat je kantoor voor je organisatie wérkt, heb je een toekomstbestendige hybride werkplekstrategie nodig.

Complexe uitdaging

Veel organisaties worstelen met hun zoektocht naar een effectieve hybride aanpak. Op de werkvloer uit dat zich onder meer in frustraties over afwezige medewerkers op kantoor en onderbenutte of overbodige vierkante meters. Andere veelgehoorde klachten: het is moeilijk om collega’s betrokken te krijgen en houden, en de werknemerservaring op kantoor en elders loopt ver uiteen. Door de wensen van werknemers en behoeften van je organisatie in kaart te brengen en ze in een breedgedragen strategie te verwerken, voorkom en verhelp je deze problemen.

Bricks, bytes, behavior

In het ideale geval werkt een hybride werkplekstrategie niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Een combinatie van drie factoren is van belang: bricks (vastgoed), bytes (technologie) en behavior (sociaal kapitaal). We helpen je om de complexiteit van hybride werken te ontrafelen door deze assen in kaart én balans te brengen. Hierbij maken we gebruik van onze datagedreven aanpak, wereldwijde ervaring en lokale expertise. Dankzij uitgebreide datasets bieden we waardevolle inzichten die je helpen bij de transformatie van je werkplek. Het resultaat? Een kantoor dat bij je organisatie past, waar collega’s met plezier naartoe gaan.

Kracht van co-creatie

Een optimale hybride werkplekstrategie is geen one-size-fits-all, maar maatwerk. We helpen je om een passende aanpak te vinden voor jouw organisatie tijdens onze unieke Creative Camps: een werkwijze gebaseerd op co-creatie, waarmee je vanuit een breed perspectief antwoorden vindt op complexe uitdagingen. De methode is ontwikkeld om snel tot de kern van je uitdaging te komen, verschillende oplossingsrichtingen te verkennen en knopen door te hakken. Samen met je stakeholders, waardoor je direct draagvlak creëert. Het resultaat: concrete oplossingen om meteen mee aan de slag te kunnen.

Zo werkt hybride wél

Succesvol hybride werken? Dan is er balans nodig in je bricks, bytes en behavior. CBRE kan je daarbij helpen. Bijvoorbeeld met Spacer, dé eerste stap naar jouw hybride werkplekstrategie.

Grote kantoorruimte met hybride werkplekken

Gerelateerde diensten

Gerelateerde case studies