Hybride Werken

Creative Camp

In co-creatie concrete antwoorden vinden op je complexe huisvestingsvraagstuk? Ontdek onze Creative Camps.

Een co-creatie sessie met een groep mensen

Zet de eerste stap

Duurzame hybride werkplekstrategie ontwikkelen? Gebruik de Spacer-tool!

Naar Spacer

Het ene huisvestingsvraagstuk is het andere niet. Misschien zoek je een kantooromgeving die interactie tussen medewerkers stimuleert, of juist één waarin geconcentreerd individueel werken centraal staat. Wat je vastgoeduitdaging ook is, hij is uniek en vraagt om maatwerk. Om tot antwoorden te komen, is een veelomvattende aanpak nodig die met zo veel mogelijk eisen, wensen, belangen en dynamieken rekening houdt. Daarom ontwikkelde CBRE een werkwijze gebaseerd op co-creatie: de Creative Camp.

Samen werken aan resultaat

In een Creative Camp komen experts van binnen en buiten je organisatie bij elkaar om je vastgoedvraagstuk te lijf te gaan. Samen met jou, op dezelfde plek en hetzelfde moment. Dat levert verrassende oplossingen op vanuit een breed perspectief, en een optimale uitkomst om direct op door te bouwen. Co-creatie het sleutelwoord: verschillende specialisten hebben evenveel invloed op de uitkomst heeft. Dit gelijkwaardigheidsprincipe is belangrijk, want het voorkomt dat kostbare inbreng verloren gaat of overstemd raakt – en garandeert een breedgedragen resultaat.

Afstand voor een frisse blik

Een Creative Camp stimuleert creatief denken, geeft energie en helpt je om uit te zoomen. Elk traject volgt een beproefde opzet waarmee je gezamenlijk verschillende oplossingsrichtingen verkent. Afhankelijk van hoe ingewikkeld je vraagstuk is, duurt dit één of meerdere dagen. Ook de uitkomst verschilt per uitdaging. Het resultaat kan een visiedocument of trendrapport zijn, maar ook een concreet programma van eisen of heldere designbrief. Net wat je nodig hebt – de uitkomst is afgestemd op de vraag.

De juiste specialisten aan tafel

Vanuit CBRE schuiven specialisten aan die relevante kennis kunnen inbrengen. Daarnaast nodigen we verschillende vertegenwoordigers van je organisatie uit om deel te nemen. Denk aan afgevaardigden uit je business, hr-specialisten en communicatiemedewerkers, maar ook aan beslissers en andere stakeholders. Misschien zelfs klanten. Een moderator houdt het tempo hoog en zorgt dat iedere deelnemer evenveel kan bijdragen.

Door je vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken te benaderen, verzamel je meer en andere input dan wanneer je met een klein groepje stakeholders in gesprek gaat. Hierdoor ziet ook je uiteindelijke oplossing er anders uit. Bovendien ontstaat er een nieuwe dynamiek: doordat de lijnen kort zijn en je aan tafel zit met collega’s die je misschien niet dagelijks spreekt, doe je frisse ideeën en verrassende inzichten op.

Resultaat om op te bouwen

Tijdens de Creative Camp ontwikkelen we samen meerdere concepten of oplossingsrichtingen. Doordat ze het resultaat zijn van een gezamenlijke inspanning, kunnen ze op steun van alle deelnemers rekenen. Zij zullen zich ook dichter betrokken voelen bij de uiteindelijke uitvoering.
Een Creative Camp zorgt dus niet alleen voor concrete antwoorden op je vraagstuk, maar creëert ook draagvlak.

Omdat alle relevante (interne) disciplines betrokken zijn, is de Creative Camp bij uitstek geschikt om een toekomstbestendige hybride strategie te ontwikkelen. Dankzij deze werkwijze kan iedereen meedenken over de beste manier om hybride werken vorm te geven, en zo tot een oplossing te komen die wérkt: nu en later.

Zo werkt hybride wél

Succesvol hybride werken? Dan is er balans nodig in je bricks, bytes en behavior. CBRE kan je daarbij helpen. Bijvoorbeeld met Spacer, dé eerste stap naar jouw hybride werkplekstrategie.

Grote kantoorruimte met hybride werkplekken

Contact