Case Study

Oracle

Het interieurontwerp van een modern kantoor

Binnen een zeer kort tijdsbestek wil Oracle een grootschalig en indrukwekkend project realiseren. In het monumentale kantoorpand aan de Nieuwevaart in Amsterdam komt het nieuwe Cloud Sales Center, compleet met een “next level” tech georiënteerde werkomgeving en een innovatief interieur.

De uitdaging

Oracle is een technologisch gestuurd bedrijf van het eerste uur dat vooral bekend is van het databasesysteem Oracle. Bij de uitbreiding van Oracle’s Cloud business speelt het nieuwe Cloud Sales Center in Amsterdam een belangrijke rol. In het kantoor, dat in het centrum van Amsterdam is gesitueerd, worden zo’n 485 salesmedewerkers gehuisvest.

Oracle heeft een ambitieuze planning en vraagt CBRE om op zeer korte termijn een vooruitstrevend ontwerp voor een dynamische werkomgeving te ontwerpen. Daarnaast mag CBRE samen met de projectgroep van Oracle het totale project managen, waarbij de realisatie van het interieur tegelijkertijd plaatsvindt met de vernieuwing van de gevel en de casco oplevering van het totale gebouw.

De aanpak

Allereerst toetste een multidisciplinair team van CBRE het pakket van internationale eisen van de opdrachtgever aan de Nederlandse en Amsterdamse wet- en regelgeving. Hierbij werden ook de specifieke wensen op het gebied van IT, beveiliging en inkoop meegenomen. Vervolgens ontwierp het team een uniek, vernieuwend en dynamisch design voor de werkomgeving dat volgens een strakke planning moest worden gerealiseerd.

De uitvoering

De uitvoering van het project vond tijdens de zomervakantie plaats, waardoor de meeste bedrijven gesloten waren. CBRE zag dit niet als een belemmering, maar vond het juist een uitdaging om partijen te vinden die zich ondanks de vakantieperiode voor dit grootschalige project wilden inzetten. Dag en nacht werd doorgewerkt om het gewenste resultaat met betrekking tot het interieur te behalen. Daarbij werd ook rekening gehouden met de monumentale elementen van het bestaande gebouw en het korte tijdsbestek waarbinnen het concept gerealiseerd moest worden.

Het resultaat

De integrale aanpak van CBRE heeft ervoor gezorgd dat alle betrokken partijen tevreden zijn, de deadline is gehaald én het ontwerp van de werkomgeving voldoet aan de wensen van Oracle. Het interieur van het Cloud Sales Center zorgt voor een dynamische balans tussen een innovatieve uitstraling en de oorspronkelijke elementen in het kantoorpand.

Gerelateerde diensten

Gerelateerde case studies