Research & Thought Leadership

De Toekomst van Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen stopt niet bij energiebeheer.

Is duurzaamheidscertificering in vastgoed de moeite waard?

Uit ons meest recente onderzoek blijkt dat gecertificeerde gebouwen hogere huurniveaus en lagere leegstandspercentages hebben.

Hebben we de heilige graal van duurzaam vastgoed gevonden?

Wat is de businesscase voor duurzaamheid? We hebben voorbeelden, steekhoudende argumenten en meningen van deskundigen gezien. Harde bewijzen hebben we echter tot nu toe nooit gekregen.

Hybride werken kán duurzaam, als we onze blik verbreden

Nederlandse organisaties koersen af op een nieuwe realiteit: hybride werken. Dat stelt kantoorgebruikers voor vragen, maar biedt óók de gelegenheid voor hoognodige verduurzaming.

ESG nodig voor behoud van goed rendement

ESG zijn geen extra’s meer, maar net zo belangrijk als een goed rendement. Vastgoedbeleggers kunnen niet meer om duurzaamheid, maatschappij en governance heen. Nu, en straks al helemaal

De rol van wereldwijde vastgoedbedrijven in de ESG-agenda

Door de samenloop van wereldwijde uitdagingen is er nu veel bredere aandacht voor aspecten die te maken hebben met het milieu, de maatschappij en goed ondernemingsbestuur.

Verduurzaming begint met energiebeheer

Bedrijven erkennen dat een holistische duurzaamheidsstrategie ook investeringen in een toekomst zonder nul inhoudt.

De elektrische revolutie is een feit: rijdt u al op stroom?

In weerwil van een lopende discussie over hoe de ontwikkeling van elektrisch rijden het best gestimuleerd kan worden, lijdt het geen twijfel dat de groei van deze industrie een sleutelrol zal spelen in de schone-energietoekomst van de wereld.

De groenere route: operationele strategieën voor een duurzamer datacenter

De totale ecologische voetafdruk van datacenters is naar schatting vergelijkbaar met die van de luchtvaartindustrie. Dat kan anders. Bekijk hoe toonaangevende ondernemingen momenteel groenere datacenters neerzetten.

Nieuwste versie BREEAM-NL In-Use stimuleert duurzame innovatie

Hoe hoger de lat, hoe liever we er overheen willen springen. De nieuwste versie van BREEAM-NL In-Use komt daarom als geroepen.

Beleggen in energiepositieve woningen: de toekomst?

Zijn energiepositieve huurwoningen de toekomst? En moet je daar als institutionele belegger nu al in investeren?

Onze beloften

Corporate Responsibility

Bij CBRE nemen we onze leidende rol in de vastgoedsector ter harte. Daarom hebben we verantwoorde praktijken tot de basis van onze wereldwijde activiteiten gemaakt.

CBRE volledig CO2-neutraal in 2040

Voor CBRE omvat dit doel niet alleen de CO2-uitstoot van de eigen activiteiten, maar ook die van het vastgoed dat het beheert voor beleggers en huurders, evenals de indirecte uitstoot van de toeleveringsketen.

Case studies en klantinzichten

Catella Residential maakt impact met pan-Europees woningfonds

Samen met het Capital Advisors-team van CBRE Nederland bracht Catella het eerste Europese impactfonds voor woningen op de markt. Een primeur die smaakt naar meer.