Research & Thought Leadership

De Toekomst van Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen stopt niet bij energiebeheer.

Is duurzaamheidscertificering in vastgoed de moeite waard?

Uit ons meest recente onderzoek blijkt dat gecertificeerde gebouwen hogere huurniveaus en lagere leegstandspercentages hebben.

Hebben we de heilige graal van duurzaam vastgoed gevonden?

Wat is de businesscase voor duurzaamheid? We hebben voorbeelden, steekhoudende argumenten en meningen van deskundigen gezien. Harde bewijzen hebben we echter tot nu toe nooit gekregen.

Hybride werken kán duurzaam, als we onze blik verbreden

Nederlandse organisaties koersen af op een nieuwe realiteit: hybride werken. Dat stelt kantoorgebruikers voor vragen, maar biedt óók de gelegenheid voor hoognodige verduurzaming.

ESG nodig voor behoud van goed rendement

ESG zijn geen extra’s meer, maar net zo belangrijk als een goed rendement. Vastgoedbeleggers kunnen niet meer om duurzaamheid, maatschappij en governance heen. Nu, en straks al helemaal

Onze beloften

Corporate Responsibility

Bij CBRE nemen we onze leidende rol in de vastgoedsector ter harte. Daarom hebben we verantwoorde praktijken tot de basis van onze wereldwijde activiteiten gemaakt.

CBRE volledig CO2-neutraal in 2040

Voor CBRE omvat dit doel niet alleen de CO2-uitstoot van de eigen activiteiten, maar ook die van het vastgoed dat het beheert voor beleggers en huurders, evenals de indirecte uitstoot van de toeleveringsketen.

Case studies en klantinzichten

Catella Residential maakt impact met pan-Europees woningfonds

Samen met het Capital Advisors-team van CBRE Nederland bracht Catella het eerste Europese impactfonds voor woningen op de markt. Een primeur die smaakt naar meer.