Eindhoven

High Tech Campus Eindhoven

Vastgoedmarkt Eindhoven

CBRE Eindhoven

BOLD

Philitelaan 73
5617 AM Eindhoven

Routebeschrijving

Op het gebied van technologie, design en kennis behoort Eindhoven tot de absolute wereldtop. Met de meeste patenten per hoofd van onze bevolking, de beroemde Design Academy Eindhoven (DAE) en een enorme hoeveelheid nationaliteiten heeft de stad een uniek karakter – zowel qua inwoners als gebouwde omgeving. Als thuisbasis van onder andere de multinationals ASML, VDL, DAF en Philips, is technologieregio Brainport Eindhoven de drijvende kracht achter de Nederlandse kenniseconomie.

Midden in dit bruisende gebied staat ons regiokantoor Eindhoven, van waaruit onze lokale experts de vastgoedmarkt in Noord-Brabant en Limburg bedienen. Ze kennen de omgeving als de beste en weten precies wat er waar speelt – of het nu gaat om kantoren, logistiek, wonen of zorgvastgoed.

Voorsorteren op bevolkingsgroei

Eindhoven is als vijfde stad van ons land de grootste van Zuid-Nederland. Door de economische structuur zal de regio nog vele jaren sterk blijven groeien. Met grote bedrijven als ASML trekt er een aanhoudende stroom mensen naar de regio, waardoor er een strijd om vierkante meters ontstaat. Op het gebied van woonruimte, maar ook als het om industriële uitbreiding gaat. Om te zorgen dat de regio de verwachte bevolkingstoename aankan, zijn onze experts onder andere betrokken bij de gebiedsontwikkeling rondom Eindhoven Centraal: Knoop XL. Hier worden ruim 23.000 woningen toegevoegd, inclusief een geheel nieuwe infrastructuur van wegen en fietspaden.

Industriële logistiek terug in beweging

Behalve ruimtegebrek, remt ook het tekort aan industrieel logistiek vastgoed de groei in Zuid-Nederland. De druk op het bestaande aanbod neemt steeds verder toe, doordat er maar weinig nieuwe locaties bijkomen. Een van de oorzaken van deze stilstand is de discussie over ‘verdozing’: enorme opslaglocaties en distributiecentra die het Nederlandse landschap beginnen te domineren – ten koste van natuur en uitzicht. Dankzij onze dieptekennis van de markt en datagedreven aanpak kunnen onze adviseurs bijdragen aan een oplossing voor de vastgelopen vastgoedmarkt. Zo geven we de industriële logistiek weer beweegruimte en ontstaan er groeimogelijkheden.

De Brabantse mentaliteit kenmerkt onze werkwijze: heel relatiegericht en persoonlijk. Ons hechte netwerk gecombineerd met datagedreven inzichten maakt ons team onmisbaar in de regio.
Eric HarmsenSenior Director & City Leader
Person Image

Kantoren van kwaliteit

Vanwege de economische structuur van regio Eindhoven, laat de gebruikersmarkt hier meer groei en beweging zien dan in de rest van Nederland. Als gevolg daarvan is er in alle Brabantse steden en Maastricht een tekort aan kwalitatieve kantoorgebouwen. De leegstand is dan ook historisch laag, waardoor bedrijven worden gedwongen om op suboptimale locaties te blijven. Om te zorgen dan vraag en aanbod op de kantorenmarkt beter op elkaar aansluiten, geven we advies over de ontwikkeling van nieuwbouwprojecten. Huurstijging is hierbij onvermijdelijk, om kwalitatief hoogstaande kantoorgebouwen te faciliteren en dynamiek op de markt terug te brengen.

Strategisch advies over zorgvastgoed

Omdat we verschillende informatielagen combineren, leggen we verbanden waar beleggers en ontwikkelaars op kunnen bouwen. Dat is hoe we zorginstellingen strategisch advies geven op basis van demografische ontwikkelingen. Waar groeit de vergrijzing bijvoorbeeld het hardst en is de zorgvraag straks het grootst? Ook brengen we vraag en aanbod aan de eigenaarskant in kaart, waardoor we gericht kunnen voorspellen waar er ruimte vrijkomt – en wanneer. Dankzij die data weten we wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en vastgoedoptimalisatie.

Verbinding tussen vastgoed en kapitaal

We zijn niet alleen op de hoogte van ontwikkelingen op vastgoedmarkt, maar ook van financiële structuren. Hierdoor maken we moeiteloos de koppeling tussen vastgoed en kapitaal. Daar doen onze klanten hun voordeel mee, omdat we verder kijken dan de aan- en verkoop van gebouwen. Doordat we financieringsvoorwaarden direct toetsen, vergroten we de kans op een geslaagde transactie. Zo ontmoeten het Brabantse ‘ons kent ons’ en diepgaande vakkennis elkaar in een optimaal eindresultaat.

Artikel

Strijp-S Eindhoven

Strijp-S Eindhoven

Ooit de ‘verboden stad’, nu een broeinest voor creatieve ondernemers

Lees meer

Moderne bureau's in een duurzaam kantoor

Onze projecten

Met een hecht netwerk en diepgaande lokale kennis heeft ons team in Eindhoven alle instrumenten in handen voor de beste vastgoedoplossingen. Zo voorzien we gebruikers, investeerders en ontwikkelaars in Noord-Brabant en Limburg van waardevol advies.

Van Breda tot Venray en van Tilburg tot Maastricht: onze experts in Zuid-Nederland weten precies hoe de regionale vastgoedmarkt in elkaar steekt. Met welke sector of partij we ook te maken hebben, dankzij slim datagebruik en een kleinschalige benadering is een optimaal resultaat nooit ver weg. Hieronder zie je hoe dat er in praktijk uitziet.

Projecten uit de regio

Armada Den Bosch

Aanbod in de regio

Op zoek naar beschikbaar vastgoed in regio Noord-Brabant en Limburg om te kopen of huren? Onze lokale adviseurs in Eindhoven helpen je graag verder. Hieronder vind je ons actuele aanbod.

Beschikbaar vastgoed

Kantoren

Ook regio Eindhoven kampt met een tekort aan kwalitatieve kantoorgebouwen. We helpen je om een toekomstbestendige ruimte te vinden die aan al je eisen voldoet.
Bekijk aanbod
Industriële logistiek

Zuid-Nederland vormt het hart van de Nederlandse logistiek. Om verdere groei mogelijk te maken, brengen onze regionale experts de markt weer in beweging.
Bekijk aanbod
Residentieel

Bouwen, bouwen, bouwen: de woonvoorraad van Noord-Brabant en Limburg moet de komende tijd flink worden uitgebreid. Samen met andere partijen zorgen we dat de regio bewoonbaar blijft.


Lees meer

Gedeelde kantoorruimtes met transparante muren

Ons team

Op ons kantoorgebouw in Strijp-S werken we met een team van zo’n twintig collega’s. Kom bij ons langs voor al je vastgoedvragen, dan beantwoorden we ze onder het genot van een Bossche bol of worstenbroodje.

Hoewel de deur van ons regiokantoor altijd openstaat, is de sfeer er warm en gezellig. Met een bar bij binnenkomst in plaats van een receptie, weten bezoekers direct wat ze kunnen verwachten: Brabantse gezelligheid. De Eindhovense thema’s technologie, design en kennis vind je terug in het interieur. Zo zijn de meubels ge-3D-print, is de bekleding circulair en zie je overal waar je kijkt ontwerpelementen. Benieuwd hoe vastgoedadvies op z’n Brabants eraan toegaat? In de video’s hieronder vertellen onze collega’s je waarom Eindhoven nou eigenlijk de gekste is.

Ontmoet het team