Rapport | Personeelsontwikkeling

Het Nieuwe Normaal

Een complete gids over hoe hybride werken de werkplek beïnvloedt en commercieel vastgoed verandert.

augustus 16, 2021

woman working in hybrid workplace

De impact van hybride werken op de werkplek

Een complete handleiding voor hybride werken

Als ook straks niet iedereen op dezelfde plek werkt, hoe zorg je dan dat het kantoor nog meerwaarde heeft? Dat medewerkers de vrijheid voelen om te werken waar ze willen, zonder dat hun productiviteit, betrokkenheid en het sociaal kapitaal van de hele organisatie eronder lijden? In onze whitepaper beschrijven we de vier pijlers waar een succesvolle hybride werkstrategie op rust: waarwordt het werk uitgevoerd, watvereist samenwerking en wieis daarvoor nodig? Ook staan we stil bij de gevolgen hiervan voor de werkplek van de toekomst. En ten slotte de overkoepelende vraag: hoedragen werkplekken bij aan de bedrijfsdoelstellingen, bedrijfscultuur en samenwerking tussen medewerkers?

Wie, Wat, Waar en Hoe

Het Spectrum van Hybride Werken Modellen

Nadat een organisatie de vragen in het Hybride Werken Framework heeft beantwoord, selecteren ze een model. Modellen variëren met een grote diversiteit over het onderstaande spectrum. Net zoals er geen one-size-fits-all-aanpak zal zijn, kiezen veel organisaties er ook voor om verschillende modellen toe te passen per afdeling of team per team.

Hybride werken in de praktijk

Het verschilt per organisatie welke vorm van hybride werken het beste past. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren. Denk aan de vrijheid die medewerkers krijgen, het type werk dat ze doen en de digitale infrastructuur. Maar ook aan culturele invloeden, zoals leiderschapscultuur en samenwerkingsgerichtheid. Om je een idee te geven van de verscheidenheid aan hybride oplossingen, hebben we een aantal artikelen verzameld.

Gerelateerde inzichten

Gerelateerde diensten

  • Onze manier van werken is de afgelopen jaren blijvend veranderd en thuiswerken blijft de norm. Wat betekent dit voor de rol en omvang van onze kantoren?

  • Hybride werken

    Creative Camp

    In co-creatie concrete antwoorden vinden op je complexe huisvestingsvraagstuk? Ontdek de Creative Camp: onze unieke werkwijze voor optimale oplossingen.

  • De juiste werkplek verbindt collega's met elkaar, waardoor ze veerkrachtiger zijn en beter samenwerken. Bovendien trek je meer nieuwe talenten aan én ...

Contact opnemen

Praten over de beste hybride oplossing voor jouw organisatie? Laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Contact