Insights & Research

Core Talks

Tijdens de Core Talks by CBRE zoomen we in op vraagstukken die we als werknemers, werkgevers en ondernemers gemeen hebben. Een gratis kennisevenement dat draait om inspiratie, verbinding en actualiteit. Deze editie: genoeg gepraat over duurzaamheid, tijd voor actie. Hoe? Kom 6 oktober en meld je nu aan!

l3-core-talks-the-core-972x1296

ESG bovenaan de agenda

Anderen komen vertellen hoe zij impact maken

Kom jij kijken, luisteren, leren en meepraten?

Meld je aan

Duurzaam denken is niet meer genoeg voor bedrijven, de samenleving verwacht daden. Klanten, werknemers, overheid en publieke opinie: van alle kanten groeit de druk om zicht- én meetbaar bij te dragen aan een toekomst die ons allemaal lief is. Bovendien is duurzaamheid allang geen synoniem meer voor ‘groen’. Het thema bestrijkt inmiddels een veel breder maatschappelijk strijdperk: van gelijkheid tot gemeenschapszin en van vitaliteit tot welzijn.

Niet voor niets domineert duurzaamheid de agenda in talloze boardrooms. Maar ook op C-level vragen velen zich af: hoe maken we duurzaamheid onderdeel van onze bedrijfsstrategie? Wie het als verplichting ervaart, blijft daar vaak hangen en komt niet vooruit. Zie je het als een kans, dan heb je de opening gevonden. Tijdens deze editie van Core Talks laat CBRE je zien welke mogelijkheden ESG biedt en hoe jouw huisvestingsstrategie slim bij kan dragen aan je duurzame bedrijfsplannen.

Dit is de line-up van Core Talk #5

Frank Verwoerd
Head of Research bij CBRE

Frank opent deze Core Talks vanuit zijn rol én DNA als researcher, dus: data driven en fact based. Gedreven door die waarden analyseert hij de reikwijdte van de term ESG. Hij legt uit welke drijfveren er zijn om duurzaamheid en ESG structureel in je bedrijfsstrategie te verweven – en waarom dit een uitgelezen moment daarvoor is.

Debby Slofstra

Foto van debby-slofstra

Debby Slofstra
Country President bij Schneider Electric

Van domotica tot industriële automatisering: alle oplossingen van Schneider Electric draaien om en op stroom. Een domein bij uitstek voor duurzaamheid dus, en die kans grepen ze 15 jaar geleden. Een Impact Company, noemen ze zichzelf. Geen groene franje, maar spijkerharde resultaten vanuit zes commitments op de lange termijn, vertaald in 12 concrete doelen voor 2025. En dat valt op: vorig jaar werden ze uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf ter wereld. Tijd voor interview met country presdident Debby Slofstra, én een huisbezoek aan deze klant van CBRE die niet veranderde omdat het moest, maar omdat ze het wilden. Kijk en leer.

Jouri Schoemaker
Founder & CEO bij Pieter Pot

Boodschappen doen zonder verpakkingen te kopen? Jouri Schoemaker wil laten zien dat het kan. Dat doet hij met Pieter Pot, de eerste plasticvrije supermarkt. Je bestelt wat je nodig hebt en krijgt het thuisbezorgd in mooie, stevige en herbruikbare potten. Klinkt simpel, maar de waarde is enorm: Pieter Pot heeft al meer dan 3 miljoen verpakkingen bespaard. Tijdens deze Core Talk vertelt Schoemaker over zijn lessons learned bij het realiseren van een duurzame strategie.

Bob Hendrikx

Foto van bob-hendrikx

Bob Hendrikx
CEO & Founder Loop Biotech

Tussen de sprekers door gaan we tijdens Core Talk #5 langs bij ondernemers die de toon zetten op het gebied van ESG en duurzaamheid. Onder andere Loop Biotech, een bedrijf dat zich inzet om de mens weer onderdeel van de natuurlijk levenscyclus te maken. Bob Hendrikx praat ons bij over hoe het is om een duurzame start-up te runnen en deelt de cruciale tips en tricks die hij gaandeweg heeft geleerd.

Frank Holierhoek

Foto van frank-holierhoek

Frank Hoelierhoek 
Verkoopmanager bij a.s.r. Vitality

Ook spreken we Frank Holierhoek van a.s.r. Vitality. Een verzekeringsmaatschappij die zich op een bijzondere manier inzet voor zijn eigen personeel. Zij vertellen over hun strategie, geven advies en laten zien hoe ze dagelijks concrete impact maken. Daarnaast gaat hij in op de trends op dit vlak en vertelt hij waarom het voor organisaties belangrijk is om aandacht te hebben voor de werknemersvitaliteit.

Michèle Hol
Host

Michèle heeft tijdens deze Core Talks de touwtjes in handen en verbindt in haar rol als moderator de verschillende onderwerpen die aan bod komen.

ESG hoort thuis in élke succesvolle strategie

Tijdens Core Talks gaan we in gesprek met jonge ondernemers, toonaangevende bedrijven, én met jou. Want voor iedereen liggen er kansen om impact te maken. Zien we je op 6 oktober?

core-talks-cta-breaker-1424x1146
CBRE Core Talk #5 Teaser