Vastgoed- & portfoliobeheer

Vastgoedmanagement

Geen twee activa, klanten of huurders zijn hetzelfde. Om aan je unieke behoeften te voldoen, bieden we maatwerkoplossingen voor vastgoedmanagement.

Property-management-hero-972x1296_NEW

Een partner in vastgoed

Elk gebouw heeft een eigen aanpak nodig: een historisch grachtenpand vraagt om een ander type beheer dan een high-end kantoor vol IoT-toepassingen. Doordat CBRE al jaren in alle vastgoedsectoren actief is, hebben we kennis van en ervaring met zeer uiteenlopende gebouwen en vraagstukken. Hierdoor doen we nooit iets voor het eerst en kunnen we je over een breed spectrum adviseren. Op dit moment managen we zo’n 650 gebouwen – zo’n 6 miljoen m2 in totaal – verspreid over heel Nederland.

Een totaalpakket dat ontzorgt

Als het om het dagelijks beheer van je vastgoed gaat, wil je dat alles gewoon goed geregeld is: van de techniek en de financiën tot het contact met huurders en de marketing van je assets. Bij CBRE bieden we je hierin ondersteuning op alle niveaus. We denken mee over de strategische positionering van je objecten in de markt, maar voeren ook uit – met een zeer lokale focus en betrokkenheid. Zo hebben we ervaring met community management, waarbij we met huurders en lokale stakeholders bouwen aan een aantrekkelijke en toekomstbestendige werk- en leefomgeving.

Accounting-oplossingen: van asset- tot fund-level

Fund & property accounting

Onze slimme gebouwservices helpen jou je budgetten optimaliseren, kapitaalbehoeften verkleinen, reparaties aansturen, energievraag verminderen en gebruikerservaringen boosten.

In vastgoed investeren betekent dat er veel geldstromen te managen en administreren zijn. Wij snijden accountingoplossingen voor je op maat en adviseren je over de rapportagemogelijkheden. Ook geven we je graag inzicht in al jouw vastgoedinformatie, bijvoorbeeld via ons portaal waarop we een account voor je kunnen aanmaken. Ook de accounting van de entiteiten die eigenaar zijn van het vastgoed, nemen we je graag uit handen.

Ondersteuning bij je duurzame plannen

Energietransitie & duurzaamheid

Bespaar op je kosten voor gas, water en stroom, en implementeer verduurzamingsoplossingen met behulp van onze wereldwijde deskundigen, supplychain-partners en plaatselijke teams.

Duurzame ambities en ESG-strategieën worden alleen haalbaar als ze worden omgezet in uitvoerbare maatregelen. Over die stap denken we graag met je mee. Op strategisch niveau, maar ook praktisch: hoe pas je duurzaamheidsmaatregelen toe in individuele panden? We adviseren je over het verbeteren van je energielabels en helpen je bij het behalen van duurzaamheidscertificaten. Ook leveren we data over het verbruik van gas, water en elektra, zodat we samen energie kunnen besparen. Waar we er zelf niet uitkomen, schakelen we het ervaren duurzaamheidsteam van CBRE in.

Strategische marketing voor retail en kantoren

We kunnen ons voorstellen dat je je vastgoed strategisch wil positioneren. Door uitgebreid research te doen en een marketingplan te ontwikkelen, zorgen we dat je winkelgebied of kantooromgeving een plek van betekenis wordt. Aan de hand van data en benchmarks kunnen we precies laten zien waar je vastgoed staat ten opzichte van andere panden. Ook hebben we goed zicht op de bezoekersstromen. Zo zorgen we ervoor dat je vastgoed beter in de markt ligt en werknemers en consumenten redenen hebben om het te bezoeken.

Vastgoedbeheer uitbesteden?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of over vastgoedmanagement?