Capital Markets

MidCap-investeringen in vastgoed

Ons MidCap-team begeleidt beleggingen in elk type MidCap-vastgoed – overal in Nederland. Met onze lokale én brede expertise helpen we je tijdens het hele aan- of verkooptraject.

building exterior of dutch building

Lokale expertise over investeren in het middensegment

Vastgoed in het middensegment aan- of verkopen, met optimaal resultaat? In ons MidCap-team brengen we het beste van twee werelden bij elkaar. Aan de ene kant de brede expertise en het internationale netwerk van een wereldwijde vastgoedspecialist, aan de andere kant de lokale blik en persoonlijke service van een adviseur die altijd in de buurt is. Je vindt ons in de CBRE-kantoren in Zwolle, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam en Den Haag. We kennen de omgeving als geen ander en adviseren op basis van lokale expertise. Resultaat? Een unieke match van een kleinschalige, toegankelijke aanpak en professionele, datagedreven dienstverlening voor beleggers en investeerders.

Het verkoopproces van MidCap-vastgoed

Overweeg je een pand op de markt te brengen, dan wil je dat natuurlijk zo nauwkeurig mogelijk doen. Bij CBRE hebben we een indrukwekkend trackrecord om de hoogste prijs voor jouw pand te behalen. We werken volgens een gestructureerde, analytische aanpak – met een gedetailleerde waardeberekening, complete marketinglijst met koopkandidaten en open reactieproces. We hebben diepgaand inzicht in de markt, gebaseerd op in-house data. Bovendien is elke fase van de verkoop transparant, en houden we je continu op de hoogte van de vorderingen. Je hebt dus geen omkijken naar de verkoop, maar hebt er toch van begin tot einde grip op. Zo bieden we de voordelen van een lokale vastgoedadviseur, gecombineerd met de kennis en ervaring van een specialist op wereldschaal.

MidCap-investeringen voor elk segment

Ons MidCap-team is actief in alle vastgoedsectoren en dus van alle markten thuis. Dat betekent: je kunt met elke vraag bij ons terecht, in welke sector je ook actief bent. In de praktijk ligt het zwaartepunt bij kantoren, bedrijfsruimtes en woningvastgoed. Wijk je hiervan af? Geen enkel probleem, onze dienstverlening is volledig geïntegreerd met specialistische teams in alle segmenten, bijvoorbeeld voor zorg-, hotel- of retailvastgoed. Dankzij onze connectie met alle andere experts binnen CBRE, hebben we standaard alles in huis voor de beste vastgoedoplossing in het middensegment. Blijkt bijvoorbeeld dat het de verkooppropositie ten goede zou komen als je vastgoed een andere bestemming krijgt? Dan schakelen we direct een van onze in-house development-specialisten in.

Creatieve oplossingen bij MidCap-investeringen

Niet elk pand is direct geschikt voor een optimale transactie. Daarom geven we je vastgoed nieuwe potentie door te verhuren, renoveren, transformeren, beleggen, verduurzamen en nieuwe functies toe te voegen – afhankelijk van de locatie, het bestemmingsplan, de marktomstandigheden en de staat van het gebouw. Welke kant we op kunnen, onderzoeken we zorgvuldig met behulp van onze in-house research- en development-teams. Wij begeleiden de analyse, bespreken de resultaten en helpen jou de beste beslissing te maken. Zo kan het dat een kantoorpand meer oplevert en beter aan de vraag voldoet als het getransformeerd wordt tot woonruimte. Of: dat duurzame aanpassingen voor een aantrekkelijkere verkooppropositie zorgen. Dankzij onze creatieve oplossingen kun je erop rekenen dat de verkoop van je vastgoed optimale resultaten oplevert.

MidCap-investeringen bij CBRE

  • Lokale marktkennis

    Omdat we in het hele land actief zijn, weten we overal wat er speelt. We kennen lokale spelers en vinden altijd een oplossing dichtbij.

  • Creatief optimaliseren

    Om te zorgen dat jij de beste resultaten behaalt, kijken we eerst of er kansen zijn voor optimalisatie, samen met andere CBRE-experts.

  • Professioneel en consistent

    In welke regio of sector je ook actief bent, onze kwaliteit is altijd even hoog – of het nu gaat om documentatie, marketing, of iets anders.

Onze regio's

Op zoek naar vastgoed om te kopen of te investeren? Onze lokale vastgoedadviseurs kunnen je daarbij adviseren en begeleiden.

Enkele projecten

midcap-danzigerkade-flexgrid-500-375px-pageonly
Danzigerkade 19-21 te Amsterdam
Onze businessline Development Services heeft B&S Vastinvest B.V. begeleid bij de verkoop van een single-tenant kantoor in de Amsterdamse Houthavens. Tijdens het traject stuitten we op een aantal uitdagingen, waaronder renteschommelingen en een instabiele macro-economische situatie. Desondanks mag het resultaat er zijn: een succesvolle verkoop én transparante transactie.
midcap-hego-flexgrid-500-375px-pageonly
HEGO Stainless Steel & Aluminium te Almere
Het MidCap-team van CBRE heeft HEGO begeleid bij een sale-and-lease-back , namelijk de verkoop van een light industrial-hal van 10.500 m2. Het traject was binnen drie maanden afgerond, en het gebouw is voor de komende tien jaar verhuurd. Alle partijen kijken terug op een succesvolle en prettige samenwerking – én een vlot verkoopproces.
midcap-fellenoord-flexgrid-500-375px-pageonly
Fellenoord 19-37 – Eindhoven

Met ondersteuning van onze businessline Development Services is een ontwikkellocatie verkocht in het stationsgebied van Eindhoven. Het gaat om een kantoorruimte van zo’n 2.750 m². Uit onze scenarioanalyse kwam een ontwikkelpotentie van ongeveer 14.000 m² GBO-woonruimte. Op basis van die informatie gaven we het verkoopproces vorm. Tijdens het traject werkten we nauw samen met de gemeente Eindhoven, zodat die feedback kon geven op de geschetste plannen in de uitgebrachte biedingen. Samen zorgden we voor voldoende comfort voor potentiële kopers. Inmiddels heeft de uiteindelijke koper een anterieure overeenkomst uitonderhandeld met de gemeente. Deze is helemaal in lijn met onze bevindingen.

midcap-koningslaan-flexgrid-500-375px-pageonly
Koningslaan 44 te Amsterdam
CBRE heeft  de verkoop van het voormalige Britse consulaat in Amsterdam begeleid. Het kantoor ligt in Oud-Zuid, vlak bij het Vondelpark. De nieuwe invulling van het pand is nog niet bekend: door de gemengde bestemming zijn er verschillende opties. Dat het gebouw in de toekomst wordt verbouwd, staat wel al vast. Ons MidCap-team heeft de verkoper tijdens het hele verkoopproces bijgestaan, samen met onze businessline Development Services. Dat maakte een soepele en snelle transactie mogelijk.

Marktrapporten

Onze rapporten worden zeer hoog gewaardeerd en helpen jou om tot de juiste beslissingen te komen.

marketreports-ctabreaker-1424x1146

Gerelateerde diensten