CBRE The Core

Met de realisatie van ons nieuwe hoofdkwartier zijn we bij een nieuw hoofdstuk aanbeland. In een voormalige autogarage in het Schinkelgebied in Amsterdam brengen we innovatie tot leven en krijgt ondernemerschap volop de ruimte.

healthy-offices-basic-hero-972x1296

  • 4700m²

    300 werkplekken, 22 break-outs, 5 kassen en 14 ruimtes in het Client Lab.

  • 4 zones

    Het CBRE Café, het Client Lab, de Werkplaats en de Bibliotheek.

  • 70% energiereductie

CBRE Nederland groeit

Waren er bij de verhuizing naar de Zuidas in 2011 nog 240 werknemers, inmiddels zijn het er ruim 600. Parallel aan onze groei neemt de complexiteit van huisvestingsvragen toe. Werknemers zijn over het algemeen minder locatiegebonden, we werken steeds vaker mét in plaats van vóór onze klanten en er worden meer en meer eisen gesteld aan gebouwen. We groeiden niet alleen uit ons jasje, onze behoeftes waren ook nog eens flink veranderd. De conclusie: het is tijd voor een nieuw hoofdkwartier. Een flexibele, innovatieplek met weinig kaders, waar we volop kunnen samenwerken met elkaar én onze opdrachtgevers.

De zoektocht

Bij de zoektocht naar een nieuw hoofdkwartier hebben we vier pijlers centraal gezet: smart, duurzaamheid, gezondheid en co-creatie. Omdat we kwaliteit wilden toevoegen aan de gebouwde omgeving zijn we op zoek gegaan naar ‘alternatieve locaties’. In elkaar gezakte schuren, leegstaande restaurants: er kwam van alles voorbij, maar het werd toch de oude Peugeotgarage in het Schinkelgebied in Amsterdam. Op basis van ons DNA en de uitgangspunten van het pand zijn we vervolgens aan de slag gegaan met het werkplekconcept. Hoe willen we samenwerken, nu en in de toekomst, en hoe zorgen we ervoor dat ons nieuwe kantoor die behoefte optimaal faciliteert?
De vastgoedwereld is best traditioneel, dus we stelden ons de vraag: Als we ons willen vernieuwen, wat zijn dan de innovaties die we willen doorvoeren?
Wouter OostingExecutive Director, CBRE Nederland
CBRE-Nederland-The-Core-Casestudy-1
CBRE-Nederland-The-Core-Casestudy-3
CBRE-Nederland-The-Core-Casestudy-4
CBRE-Nederland-The-Core-Casestudy-5
CBRE-Nederland-The-Core-Casestudy-6
CBRE-Nederland-The-Core-Casestudy-7
CBRE-Nederland-The-Core-Casestudy-8
CBRE-Nederland-The-Core-Casestudy-9
CBRE-Nederland-The-Core-Casestudy-10
CBRE-Nederland-The-Core-Casestudy-11

Het resultaat

Het resultaat is The Core, een fantastisch nieuw hoofdkwartier waar we de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid, technologie, samenwerken en gezondheid tot leven brengen. Het gebouw, waarmee we naar zowel een WELL- als een LEED-certificaat streven, biedt plaats aan driehonderd CBRE-medewerkers. In alle vier de zones – het CBRE Café, het Client Lab, de Werkplaats en de Bibliotheek – staat de beleving van de gebruikers centraal. In The Core worden intensieve samenwerkingsvormen gefaciliteerd en krijgt ondernemerschap de ruimte. Het interieurdesign won al twee internationaal erkende Frame Awards. Hier zitten we voorlopig goed. Zien we je snel in het Schinkelgebied? Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen.
We hebben een plek gemaakt waar mensen graag komen en graag samenwerken. Op deze plek halen we het beste in elkaar naar boven en voegen we maatschappelijke waarde toe.
Ramon BeijenCreative Director, CBRE Nederland