Plan je hybride kantoor met Spacer

Voor een succesvolle hybride werkplekstrategie is balans tussen je bricks, bytes en behavior cruciaal. Met Spacer maak je een vliegende start.

De route naar een hybride organisatie

Creëer je ideale kantoorruimte

Vind de juiste balans in je bricks, bytes en behavior met de gratis Spacer-tool.

Vul Spacer in

Wat begon als noodgreep groeide uit tot serieus werkplekconcept. Na een aantal jaar hybride werken, is het tijd om de balans op te maken: wérkt het echt? Bij maar 12% van de Nederlandse organisaties, bleek begin 2023 uit onze survey onder Europese kantoorgebruikers. Bovendien, blijkt uit een eerder onderzoek van AWVN (Algemene Werkgeversvereniging Nederland), heeft 88% van de werkgevers in Nederland geen beleid om reisbewegingen gelijkmatig over verschillende dagen te verdelen.

Veel organisaties kampen dus nog met uitdagingen: denk aan onderbenutte of overbodige werkruimte, ontevredenheid over de betrokkenheid van collega’s, geen of slechte druktespreiding, onenigheid over de bezetting op werkplekken en onduidelijkheid over de rol van het kantoor. Zonde, want als hybride werken wérkt, dan werkt het voor alle onderdelen van je organisatie.

Gedegen aanpak, laagdrempelig begin

Met een sterke basis werkt je hybride werkplekstrategie niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Wat CBRE betreft bestaat het fundament uit drie factoren: bricks (vastgoed), bytes (technologie) en behavior (sociaal kapitaal). Pas als die assen in balans zijn, leg je de basis voor een duurzame en effectieve manier van samenwerken die past bij je bedrijf en medewerkers.

Met onze unieke en kosteloze Spacer-tool zet je de eerste stap. Je hoeft maar een paar vragen te beantwoorden. Met behulp van je antwoorden kennen we een passend profiel toe aan je kantoor, inclusief uitgebreide data-inzichten, nuttige benchmarks én praktische aanbevelingen. Zo breng je de bricks-behoefte van je organisatie in kaart, en leg je de basis voor je onderzoek naar de bytes- en behavior-factoren. Daarmee is Spacer het ideale vertrekpunt om hybride werken succesvol vorm te geven.

CBRE kan je goed helpen in je zoektocht naar een toekomstbestendige en breedgedragen hybride werkplekstrategie. Daarbij maken we gebruik van onze datagedreven aanpak, wereldwijde ervaring en lokale expertise. Bovendien passen we onze unieke Creative Camps toe: tijdens co-creatiesessies dragen betrokkenen binnen en buiten je organisatie actief bij aan het plan, waardoor je zeker weet dat iedereen erachter staat.

Is jouw kantoor geschikt voor hybride werken?

Ontdek je kantoorprofiel en leer nuttige inzichten met Spacer.

Grote kantoorruimte met hybride werkplekken