Planeet

CBRE’s Duurzaamheidsdoelstellingen

Een snelweg met een ecoduct

Wetenschappelijk onderbouwde doelen

 • CBRE volledig CO2-neutraal in 2040. Lees meer
 • 79% Minder uitstoot per m² in 2035 in alle gebouwen die CBRE beheert voor huurders
 • 67% Minder uitstoot per m² in 2035 in alle gebouwen die CBRE beheert voor beleggers
 • 100% Hernieuwbare energie in 2035, bijvoorbeeld door over te stappen naar elektrische voertuigen.

Onze aanpak

Ons doel is om de totale eigendomskosten van onze klantportefeuilles te verlagen en hun reis naar net-nul. Daarnaast willen we je helpen aan energieneutrale gebouwen en portefeuilles met onze transitieprogramma’s en routekaarten. Dit vereist een goede coördinatie, een fijne samenwerking en duidelijke systemen die in de gehele waardeketen werken binnen een sterke governancestructuur.

Ons programma

Onze strategie combineert talent, competenties en onze jarenlange ervaring met vastgoedgebruikers, -investeerders en -beheerders. We doen er alles aan om aan de regels over CO2-reductie te voldoen, de veerkracht van je portefeuille te verbeteren en de onderhoudskosten van je vastgoed te verlagen. Ondertussen beperken we de risico’s van je bedrijfsactiviteiten.

Wat is TRIP?

The Real Impact Project
De vastgoedsector is een van de grootste bijdragers aan de uitstoot van broeikasgassen en heeft daardoor een leidende rol in de transitie naar een duurzame maatschappij.

Wij geloven dat CBRE en haar partners de vastgoedsector naar een duurzame toekomst kunnen brengen. De projecten waar we aan werken vormen de toekomst van commercieel vastgoed en zijn daarmee cruciaal voor het behalen van klimaatdoelstellingen. Onze doelstelling is om samen met jou 25% van de CO2 reductiedoelstelling voor commercieel vastgoed uit het klimaatakkoord te realiseren vóór 2030.

We gaan daarom twee dingen doen:

 1. Duurzaamheidsadvies als een standaard onderdeel in al onze dienstverlening.

  Gedurende 2021 integreren we duurzaamheidsadvies als een standaard onderdeel in al onze dienstverlening. Niet als bijlage, maar als een geïntegreerd onderdeel van elke service die we bieden.
 2. Energieconsumptie en CO2-reductie monitoren

  Vanaf 2021 monitoren we de energieconsumptie en CO2-reductie van elk gebouw waar we aan werken. De resultaten delen we met onze klanten.

CBRE’s verantwoording

Kom meer te weten over onze prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) als marktleider in commercieel vastgoed.

corporate-responsibility-report-1424x1068

Ook interessant

 • l3-nl-esg-image-header

  Bouwen aan de vastgoedoplossingen van morgen betekent vandaag in actie komen op het gebied van duurzaamheid.

 • Insights & Research

  Adaptive Spaces

  adaptive-spaces-landing-image

  Ontdek de mogelijkheden van elke ruimte met onze deskundigen die innovaties brengen in fysiekeomgevingen voorelk vastgoedtype of sector.

 • Insights & Research

  Evolving workforces

  evolving-workforces-hero-2760x828

  Werf toptalenten en versterk jouw team zodat je resultaten kan leveren met perspectieven die het potentieel van jouw vastgoed kan ontsluiten en het personeel inspireert in hun ambities.