Bedrijfsoptimalisatie

Verduurzaming van Vastgoed

sustainability-transformation-topic-hero-module-2760x828

Complete oplossingen voor duurzaamheid

De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor een groot deel van de totale CO2-uitstoot. Gezien de omvang van onze dienstverlening en de hoeveelheid vastgoed waar we aan werken, kunnen wij een grote impact maken. Onze doelstellingen onderstrepen dit. Van transacties tot propertymanagement, van taxaties tot facilitymanagement: in alles wat we doen, speelt duurzaamheid een integrale rol. We werken met een goede mix van deskundigen, supplychain-partners en teams op locatie, die je gebouwen en bedrijfsactiviteiten verduurzamen en efficiënter maken.

Vastgoed portefeuille verduurzamen

Heeft je organisatie ESG-doelen geformuleerd, dan zijn een strategie opstellen én uitvoeren de volgende stappen. De vraag is hoe je die zet. De mogelijkheden zijn eindeloos: van warmtepompen aanleggen tot een duurzaam facilitair inkoopbeleid ontwikkelen. Welke kies je? Onze consultants maken een realistisch verduurzamingsplan met je, dat binnen de context van je organisatie de meeste impact maakt – en dat zich op termijn terugbetaalt, bijvoorbeeld door hogere opbrengsten.

 • Brede expertise in duurzaamheidsvraagstukken
 • Vakkundige specialisten in BREEAM-, LEED- en WELL-certificering
 • Concreet en haalbaar advies passend bij je strategie
 • Inhoudelijke en praktische ondersteuning op maat

 

Van doelen naar resultaten

Je duurzaamheidsdoelen doorvertalen naar concrete acties op gebouwniveau, dat is de kunst – en precies waar we je bij helpen. Hiervoor nemen we onder andere je portefeuille onder de loep: op welke locaties is de meeste winst te behalen, en met welke maatregelen halen we die efficiënt? Ook wegen we verschillende belangen af. Wat is belangrijk voor je stakeholders, zoals investeerders en huurders – en hoe zorgen we dat zij hun wensen in je strategie vertegenwoordigd zien? Door vanuit een brede blik toe te werken naar steeds concretere plannen, maken we je duurzaamheidsstrategie behapbaar. En dus uitvoerbaar. Ook helpen we je duurzaamheid te integreren in je financieringspropositie, zodat je gunstigere voorwaarden kunt realiseren.

Alle duurzaamheidsexpertise dichtbij

Certificaten zoals BREEAM, LEED en WELL laten niet alleen zien welke panden duurzaam en gezond zijn, ze vormen ook een richtlijn waarmee je gebouwen gericht kunt verbeteren. In ons team hebben we voor alle relevante duurzaamheids- en welzijnscertificaten geaccrediteerde experts in huis. Hierdoor kunnen we je vastgoed zorgvuldig benchmarken en concrete verduurzamingsscenario’s voor je uitwerken. Zo helpen we je volgens een gestroomlijnd plan verduurzamen en de certificaten te halen die voor jouw portefeuille belangrijk zijn.

Een collectieve inspanning

De verduurzaming van vastgoed staat hoog op onze agenda. We hebben onszelf ten doel gesteld om de CO2-uitstoot van commercieel vastgoed in Nederland met 25% te verlagen. Hiervoor zetten we onder andere The Real Impact Project in: onze toolkit voor vastgoedverduurzaming. Ook zijn alle teams binnen CBRE vanuit hun eigen expertise met duurzaamheid bezig.

Dit betekent dat we makkelijk collega’s laten aansluiten bij je vraagstuk. Van het Capital Markets-team dat ervaring heeft met pan-Europese impactfondsen, tot onze taxateurs die de duurzaamheidswaarde van gebouwen kunnen bepalen en onze Design Studio die circulaire interieurs ontwerpt: we zetten graag onze organisatiebrede kennis in om je duurzaamheidsstrategie succesvol te maken.

CBRE’s verantwoording

Kom meer te weten over onze prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) als marktleider in commercieel vastgoed.

corporate-responsibility-report-1424x1068

Gerelateerde diensten

Ook interessant

 • Bouwen aan de vastgoedoplossingen van morgen betekent vandaag in actie komen op het gebied van duurzaamheid.

 • Insights & Research

  Adaptive Spaces

  Ontdek de mogelijkheden van elke ruimte met onze deskundigen die innovaties brengen in fysiekeomgevingen voorelk vastgoedtype of sector.

 • Insights & Research

  Evolving workforces

  Werf toptalenten en versterk jouw team zodat je resultaten kan leveren met perspectieven die het potentieel van jouw vastgoed kan ontsluiten en het personeel inspireert in hun ambities.