redirect pin user minus plus fax mobile-phone office-phone data envelope globe outlook retail close line-arrow-down solid-triangle-down facebook globe2 google hamburger line-arrow-left solid-triangle-left linkedin wechat play-btn line-arrow-right arrow-right solid-triangle-right search twitter line-arrow-up solid-triangle-up calendar globe-americas globe-apac globe-emea external-link music picture paper pictures play gallery download rss-feed vcard account-loading collection external-link2 internal-link share-link icon-close2

TROTS OP ONZE WELL ACCREDITED PROFESSIONALSTM

Het idee van duurzaamheid berust op drie pijlers: People-Planet-Profit. De meeste benaderingen hebben echter maar weinig aandacht voor het menselijke element en focussen vooral op de milieu- en economische aspecten van duurzaamheid. De aanpak van WELL Building StandardTM draait dit om en is juist gericht op het effect van de gebouwde omgeving op mensen.

WELL Accredited Professionals (WELL AP) zijn een exclusieve groep met bewezen expertise in dit nieuwe en groeiende interessegebied. We zijn er trots op twee van hen bij CBRE te hebben: Tim Habraken en Terry Mak.

Tim is sinds september 2016 geaccrediteerd en legt uit wat zijn motivatie hiervoor is:
"De mensgerichte benadering van duurzaamheid past niet alleen in de huidige tijd waarin gezondheid, welzijn, work-life-balance etc. allemaal 'hot topics' zijn. Het staat ook voor een nieuwe manier van kijken naar de rol die de gebouwde omgeving speelt voor gebruikers. Het zorgt er daarnaast voor dat we op een andere manier kijken naar de economische kant van de zaak. Wist u dat 90% van de kosten van een organisatie kosten voor salarissen en uitkeringen zijn, 9% huurkosten en 1% energiekosten?"

Dus we moeten ons niet langer op Duurzaamheid richten, maar in plaats daarvan op Welzijn?
Volgens Tim sluit het één het andere zeker niet uit: "Duurzaamheid en welzijn gaan hand in hand en versterken elkaar juist. In de praktijk zien we ook dat de organisaties die geïnteresseerd zijn in WELL ook streven naar een BREEAM of LEED-certificering. Door de combinatie van deze certificeringen ontstaat een synergie-effect."

Sinds wanneer ben jij geaccrediteerd, Terry?
"Sinds begin december 2016 ben ik één van de zeven WELL AP's in Nederland en ik geloof dat Tim en ik de enigen zijn op dit moment in Amsterdam!"

En wat is je belangrijkste motivatie om lid te worden van de WELL community?
“Als binnenhuisarchitect en werkplek-strateeg, vind ik het een enorme uitdaging om werkomgevingen te creëren die de waarden van de organisatie tot uitdrukking brengen, talent aantrekken en mensen inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Wat het voor mij extra spannend maakt is om ontwerpen te maken die mensen stimuleren gezonder te eten en te drinken, voldoende te bewegen en bewust bezig te zijn met hun geestelijk welzijn. Hoewel aandacht voor gezondheid & welzijneen doel op zich is, is het ook een middel om de betrokkenheid en de prestaties te verbeteren. Dit maakt het absoluut relevant voor iedere progressieve organisatie die het potentieel van hun team beter wil benutten."

WELL-certificering


Onze WELL Accredited Professionals begeleiden u bij het verkrijgen van het internationaal erkende WELL-certificaat, de enige standaard ter wereld voor organisaties die een gezonde werkomgeving garandeert. Dit doen zij niet alleen voor Nederlandse opdrachtgevers in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Momenteel werkt CBRE ook aan projecten in London, Slough, Birmingham, Dublin, Edinburgh en Bratislava.

WELL-certificering

Bezoek onze dienstenpagina voor meer informatie.

Contact

Tim Habraken 800x604
Tim Habraken
Associate Director Sustainability
+31 20 626 26 91
+31 625640769