EMEA Investor Intensions Survey

Amsterdam staat in Europese Top 3 bij internationale vastgoedbeleggers in 2018. Benieuwd naar meer inzichten?


Interesse in Amsterdams vastgoed bereikt hoogtepunt


Uit de jaarlijkse EMEA Investor Intentions Survey blijkt dat Amsterdam in de top 3 staat van Europese steden waar beleggers in de komende 12 tot 18 maanden van plan zijn te investeren. Het is de eerste keer dat Amsterdam in deze top 3 staat. Amsterdam volgt Parijs en Madrid als respectievelijk eerste en tweede voorkeursstad van beleggers. Frankfurt en Londen sluiten de top 5 af.

De grote interesse voor Amsterdam komt voort uit de sterke economische groei, de beperkte ontwikkeling van vastgoed (zoals kantoren en woningen) en de snel dalende leegstand in de hoofdstad. Deze ontwikkelingen hebben de aantrekkelijkheid om te investeren in Amsterdam in de afgelopen jaren vergroot. Ondanks de beperkte ontwikkel pipeline in Amsterdam, wordt in bepaalde sectoren een groei van het beleggingsproduct verwacht.

Bart Verhelst, Executive Director Capital Markets

“We verwachten dat de schaarste aan vastgoedobjecten in Amsterdam beleggers zal motiveren om verder te kijken. Steden als Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven, zullen steeds meer in het vizier komen van de internationale belegger.”

Industrieel vastgoed favoriet bij internationale investeerders


Ruim 32% van de internationale investeerders beschouwt industrieel vastgoed, en logistiek in het bijzonder, als het meest interessante beleggingsproduct. Het is voor het eerst dat investeerders aangeven meer interesse te hebben in industrieel vastgoed dan in kantoren (26%). Dit bevestigt het vertrouwen van beleggers in deze sector. De belangstelling voor de sector heeft een enorme stimulans gekregen door de grote platformdeals vorig jaar. Ook hogere rendementen op logistiek vastgoed en gunstige dynamiek op de gebruikersmarkt trekken internationaal kapitaal aan.
Lees meer over de EMEA investeringsmarkt