redirect pin user minus plus fax mobile-phone office-phone data envelope globe outlook retail close line-arrow-down solid-triangle-down facebook globe2 google hamburger line-arrow-left solid-triangle-left linkedin wechat play-btn line-arrow-right arrow-right solid-triangle-right search twitter line-arrow-up solid-triangle-up calendar globe-americas globe-apac globe-emea external-link music picture paper pictures play gallery download rss-feed vcard account-loading collection external-link2 internal-link share-link icon-close2

Research & Rapporten

Wij onderzoeken en analyseren trends en kansen, in Nederland en wereldwijd. Hiermee komen we tot waardevolle inzichten waarmee u uitstekend onderbouwde vastgoedbesluiten kunt nemen.

ESG Report

Uit ons meest recente onderzoek blijkt dat gecertificeerde gebouwen hogere huurniveaus en lagere leegstandspercentages hebben. Lees het volledige rapport om inzicht te krijgen in de relatie tussen duurzaamheidscertificeringen en gerealiseerde huren.

European multifamily housing report

Multifamily housing (MFH) is een relatief nieuwe, snel groeiende beleggingscategorie in Europa. Kijkend over heel Europa bevinden de MFH-markten zich in verschillende ontwikkelingsstadia. Benieuwd hoe MFH in Nederland zich verhoudt tot die in andere Europese landen? Bekijk hier ons nieuwe (Engelstalige) rapport:

Real Estate Outlook 2021

Weten wat je kunt verwachten van de vastgoedmarkt in 2021? Vraag het rapport aan
Spacesizing: zoeken naar de ideale mix

Spacesizing: zoeken naar de ideale mix

Lege werkvloeren, daar moet je iets mee. Alléén besparen op werkplekken is zeker een oplossing, maar ook riskant. Lees daarom eerst waar je rekening moet houden bij een hybride werkplekstrategie.

Mid-Year Outlook 2020

Op basis van onze meest recente prognose zijn de verwachtingen voor de beleggingsvolumes van 2020 bijgesteld. Positief is dat de daling relatief beperkt blijft, dankzij sterke fundamenten van de meeste sectoren.

Zorgvastgoed Trends H1 2020

Het afgelopen half jaar zijn transacties uitgesteld en daalde het beleggingsvolume in zorgvastgoed vanwege corona. Toch blijft er nog altijd veel vraag naar zorgvastgoed. Benieuwd naar de cijfers en de verwachtingen voor het komende half jaar?

Real Estate Outlook 2020

In de Real Estate Outlook lees je een uitgebreide analyse van de Nederlandse vastgoedmarkt en onze verwachtingen voor de komende jaren.

Zorgvastgoed Trends H2 2019

2019 is opnieuw een recordjaar. De grens van 1 miljard is overschreden en de zorgvastgoedmarkt wordt steeds volwassener. Ondertussen blijft het onverminderd belangrijk om nieuwe locaties en woonzorgcomplexen te ontwikkelen. In deze nieuwste zorgvastgoedpsecial geven we een overzicht van 2019 en blikken we vooruit naar 2020.

Startups employment rapport 2019

De technologiesector is de snelst groeiende banenmotor van onze economie: tech-startups en scaleups leverden al meer dan 108.000 banen op. Bovendien blijkt dat zij specifieke voorkeuren hebben voor hun locatie. Benieuwd naar de voorkeuren van deze snel groeiende sector?

Zorgvastgoed Trends H1 2019

De beleggingen in de zorgvastgoedmarkt blijven groeien en laten een stijging van 25% zien ten opzichte van H1 2019. CBRE verwacht dat deze trend doorzet.

Retailrapport 2019 - Werk aan de winkel

Er is werk aan de winkel. Uit ons onderzoek naar de retailmarkt blijkt dat in 2023 zo’n 25% van het huidige winkeloppervlak overbodig zal zijn. In ons rapport brengen we trends en alle relevante data samen.

EMEA Occupier Survey 2019

Internationaal onderzoek naar de wensen van kantoorgebruikers anno 2019. Met focus op flexibele kantoorruimte en technologieën die de mens centraal stellen.

Outlook 2019

Nederland is uitgegroeid tot een core markt voor internationale investeerders. In dit rapport analyseren we het afgelopen vastgoedjaar en presenteren we onze prognoses voor dit jaar.

Zorgvastgoed Trends H2 2018

Op weg naar een volwassen markt

Marktanalyse Noordoost-Nederland 2018

De toenemende vraag naar moderne kantoorruimte in Zwolle, Apeldoorn en Deventer biedt kansen voor investeerders. Gebiedsgerichte transformatie en modernisering kunnen de stad future-proof maken.

Zorgvastgoed Trends H1 2018

Een groeiend tekort aan vrije sector zorgappartementen

Viewpoint Coalitieakkoord Amsterdam 2018

Gemiste kans om doelen gemeente en beleggers af te stemmen?

The Rotterdam Property Perspective 2018

Rotterdam is volop in ontwikkeling en de vraag naar moderne kantoren stijgt. Meer weten over de ontwikkelingen in de Maasstad?

Contact

Jos Tromp 2 800x604
Jos Tromp
Head of Research Continental Europe| Head of Data Intelligence Continental Europe
+31 (0)20 626 26 91
+31 631 96 94 38

Hulp nodig bij inloggen?