De Nederlandse vastgoedmarkt in kaart gebracht


De Nederlandse vastgoedmarkt presteert goed. Qua economische groei is Nederland over de piek heen, maar vastgoedbeleggingen behaalden de afgelopen jaren nog altijd het hoogste rendement, vergeleken met andere grote beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties en goud. In onze Real Estate Outlook lees je hoe de vastgoedmarkt er voor staat en welke ontwikkelingen we kunnen verwachten in 2020 en daarna.

Real Estate Outlook 2020


In de Real Estate Outlook lees je alles over de Nederlandse vastgoedmarkt en onze verwachtingen voor de komende jaren. Waar liggen kansen in deze laat-cyclische, krappe markt? Onze prognoses laten zien dat er drie ‘routes naar rendement’ zijn. Deze presenteren we in het rapport.

 

Mid-Year Market Outlook 2020

Mid-Year Market Outlook 2020

Door de impact van de coronacrisis zijn de verwachtingen over de beleggingsvolumes in de vastgoedmarkt bijgesteld. Positief is dat de daling beperkt blijft, dankzij sterke fundamenten van de meeste sectoren en het vertrouwen van buitenlandse beleggers. Benieuwd naar de huidige marktsituatie en de verwachtingen voor het komende half jaar?

Unlocking city potential

Het aantal transacties in de steden neemt af, terwijl deze juist investeringen nodig hebben om de verwachte groei door toenemende urbanisatie en bevolkingsgroei te faciliteren. In de Real Estate Outlook 2020 benoemen we manieren om oplossingen te bieden voor stedelijke problemen, die tegelijkertijd kansen bieden voor beleggers.

Veranderingen in vastgoedfinanciering

Nederlandse banken blijven nog altijd terughoudend als het gaat om de financiering van vastgoed. Verschillende (nieuwe) partijen spelen hierop in, zoals internationale financiers en financieringsplatformen. Dit is een blijvende verschuiving, die nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt.
Op de hoogte zijn van de verwachtingen voor de vastgoedmarkt in Nederland in 2020? Meld je aan en ontvang het Real Estate Outlook rapport.

Vorige edities van de Real Estate Outlook

Outlook Midyear Update 2020

Outlook Midyear Update 2019

Real Estate Outlook 2019