Ontwikkeling en kennis delen. CBRE telt veel getalenteerde medewerkers en daar zijn we trots op. Onze medewerkers, hun ambities en hun drive om de hoogste kwaliteit in vastgoed- en huisvestingsadvies te leveren zijn de basis van ons succes als bedrijf. Daarom hebben wij een werkomgeving gecreëerd waarin de ontwikkeling van de medewerker en onderling kennis delen centraal staan.

Toptalent opleiden. Binnen Nederland, maar ook wereldwijd, bieden wij een vooruitstrevend platform voor opleiding en training voor al onze medewerkers: de CBRE Academy. Wij denken dat dit een belangrijke rol speelt in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van toptalent voor nu en in de toekomst.

CBRE Academy. Medewerkers van CBRE zijn ambitieus en willen zich graag blijven ontwikkelen. Door een evenwichtig opleidingsprogramma te bieden komt CBRE ruim aan deze behoeften tegemoet. We stimuleren medewerkers om zelf sturing te geven aan hun professionele ontwikkeling. We geven hen rechtstreeks toegang tot verschillende trainingsmogelijkheden voor de ontwikkeling van vaardigheden en competenties enerzijds en vakinhoudelijke kennis anderzijds.

CBRE Young Professionals. Vastgoedprofessionals tot 30 jaar initiëren een breed scala aan activiteiten met en voor elkaar om kennis te ontwikkelen en te delen. Naast het educatieve element is de CBRE Young Professionals groep er om te netwerken en is de funfactor ruim aanwezig.

Swap & Share. In een internationale omgeving als CBRE is het interessant en leuk om een kijkje in de keuken van buitenlandse CBRE-collega’s te kunnen nemen. Eens per jaar krijgen medewerkers uit alle lagen van de organisatie de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een internationaal uitwisselingsprogramma. Geselecteerde kandidaten kunnen voor een week of langer meedraaien in een zelfde afdeling in het buitenland.

Grote diversiteit. CBRE Nederland kent veel verschillende gezichten. Een evenwichtige verdeling van het aantal mannen en vrouwen en veel young professionals, maar ook veel senioriteit in het vastgoedvak. Door de vele uiteenlopende expertises en daarbij horende professionals is de organisatiecultuur divers en bestaat er geen typische CBRE-medewerker. We zien transactiegerichte consultants en ingenieurs, researchers en interieurarchitecten, projectmanagers en werkplekstrategen, vastgoedmanagers en taxateurs. Een zeer gemêleerd gezelschap dat gezamenlijk zorgt voor een full service en integrale benadering van vastgoed- en huisvestingsvraagstukken.