redirect pin user minus plus fax mobile-phone office-phone data envelope globe outlook retail close line-arrow-down solid-triangle-down facebook globe2 google hamburger line-arrow-left solid-triangle-left linkedin wechat play-btn line-arrow-right arrow-right solid-triangle-right search twitter line-arrow-up solid-triangle-up calendar globe-americas globe-apac globe-emea external-link music picture paper pictures play gallery download rss-feed vcard account-loading collection external-link2 internal-link share-link icon-close2

CBRE The Core

Met de realisatie van ons nieuwe hoofdkwartier zijn we bij een nieuw hoofdstuk aanbeland. In een voormalige autogarage in het Schinkelgebied in Amsterdam brengen we innovatie tot leven en krijgt ondernemerschap volop de ruimte.

4700m²

300 werkplekken, 22 break-outs, 5 kassen en 14 ruimtes in het Client Lab.

4 zones

Het CBRE Café, het Client Lab, de Werkplaats en de Bibliotheek.

70% energiereductie

CBRE Nederland groeit


Waren er bij de verhuizing naar de Zuidas in 2011 nog 240 werknemers, inmiddels zijn het er ruim 600. Parallel aan onze groei neemt de complexiteit van huisvestingsvragen toe. Werknemers zijn over het algemeen minder locatiegebonden, we werken steeds vaker mét in plaats van vóór onze klanten en er worden meer en meer eisen gesteld aan gebouwen. We groeiden niet alleen uit ons jasje, onze behoeftes waren ook nog eens flink veranderd. De conclusie: het is tijd voor een nieuw hoofdkwartier. Een flexibele, innovatieplek met weinig kaders, waar we volop kunnen samenwerken met elkaar én onze opdrachtgevers.


De zoektocht


Bij de zoektocht naar een nieuw hoofdkwartier hebben we vier pijlers centraal gezet: smart, duurzaamheid, gezondheid en co-creatie. Omdat we kwaliteit wilden toevoegen aan de gebouwde omgeving zijn we op zoek gegaan naar ‘alternatieve locaties’. In elkaar gezakte schuren, leegstaande restaurants: er kwam van alles voorbij, maar het werd toch de oude Peugeotgarage in het Schinkelgebied in Amsterdam. Op basis van ons DNA en de uitgangspunten van het pand zijn we vervolgens aan de slag gegaan met het werkplekconcept. Hoe willen we samenwerken, nu en in de toekomst, en hoe zorgen we ervoor dat ons nieuwe kantoor die behoefte optimaal faciliteert?

Het resultaat


Het resultaat is The Core, een fantastisch nieuw hoofdkwartier waar we de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid, technologie, samenwerken en gezondheid tot leven brengen. Het gebouw, waarmee we naar zowel een WELL- als een LEED-certificaat streven, biedt plaats aan driehonderd CBRE-medewerkers. In alle vier de zones – het CBRE Café, het Client Lab, de Werkplaats en de Bibliotheek – staat de beleving van de gebruikers centraal. In The Core worden intensieve samenwerkingsvormen gefaciliteerd en krijgt ondernemerschap de ruimte. Het interieurdesign won al twee internationaal erkende Frame Awards. Hier zitten we voorlopig goed. Zien we je snel in het Schinkelgebied? Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen.
Wouter Oosting 800x604
Wouter Oosting
Executive Director
+31 (0) 20 626 26 91
+31 65 023 07 38
Ramon Beijen 800x604
Ramon Beijen
Creative Director Workplace Strategies & Design
+31 202044336
+31 621801840

Alles weten over ons werkplekconcept?