FAQ The Core

 

 1. Wat gebeurt er met het kantoor van CBRE op de Zuidas?

  CBRE houdt haar kantoor op de Zuidas aan. We vinden het belangrijk om op deze prominente locatie aanwezig te zijn. CBRE heeft daarnaast kantoren in Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

 2. Waarom kiest CBRE voor het Schinkelgebied?

  Het Schinkelgebied is een gebied in opkomst en heeft veel potentie. We zien hier kansen om een waardevolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het gebied, waar nu al veel creatieve bedrijven gevestigd zijn. We zochten een gebouw met een structuur die alle ruimte biedt voor onze nieuwe werkstijl. De voormalige Peugeot-garage paste daarnaast bij onze wens om te herontwikkelen en een tweede leven te geven aan een oud gebouw.

 3. Waarom de naam The Core?

  The Core, omdat dit kantoor de ruimte geeft aan de kern van onze organisatie: de medewerkers die zich ontwikkelen, innoveren en samenwerken met collega’s, opdrachtgevers en andere partijen.

 4. Waarom is co-creatie een belangrijk uitgangspunt?

  De wereld om ons heen is voortdurend in beweging, en daarmee veranderen ook de behoeften van onze klanten. Bedrijven zijn vaak geneigd om achter gesloten deuren op zoek te gaan naar antwoorden op veranderende klantvragen. Terwijl juist door samen te werken met klanten en andere partners verrassende oplossingen kunnen worden bedacht. We zien co-creatie als een werkvorm die de komende jaren leidend zal zijn in de manier waarop vernieuwing tot stand komt.

 5. Hoe duurzaam is The Core?

  De oude garage heeft ons uitgedaagd om met nieuwe duurzaamheidsoplossingen te komen. Het gebouw is volledig opnieuw geïsoleerd en afgesloten van aardgas. Luchtwarmtepompen zorgen voor de verwarming van het gebouw. Circulair meubilair vormt een deel van de duurzame inventaris. Met het oog op de toekomst, zijn alle recyclebare materialen in The Core in kaart gebracht. Hiervoor zijn we een partnerschap met Madaster aangegaan. Tot slot krijgt The Core een LEED Gold-certificaat, een wereldwijd erkend certificaat voor duurzame gebouwen.

 6. Op welke manier wordt The Core een Healthy Office?

  Om een gezonde werkomgeving te creëren, zijn inzichten toegepast uit ons Healthy Offices onderzoek, dat is uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Twente. Zo wordt in het pand de lucht-, licht- en waterkwaliteit geoptimaliseerd. Circadiaanse verlichting ondersteunt het energieniveau van medewerkers. Daarnaast wordt beweging in en rondom het gebouw gestimuleerd en is er een gezond eet- en drinkaanbod. Voor The Core streeft CBRE naar het hoogst haalbare WELL-certificaat, WELL Platinum. Dit is een internationaal erkend certificaat dat de gezondheid en het welzijn van gebruikers van gebouwen bevordert en beschermt.

 7. Wat maakt The Core uniek?
  Nieuwe inzichten en innovaties op het gebied van duurzaamheid, gezondheid, samenwerken en technologie komen samen onder een vijftig jaar oud dak. Klanten, medewerkers en partners gaan elkaar in deze creatieve omgeving uitdagen en samen nieuwe oplossingen ontwikkelen. De mate waarin vernieuwing wordt toegepast in één gebouw in The Core is uniek voor Nederland.

  The Core is een gebouw vol innovatieve hoogstandjes. De totale impact laat zich om die reden maar deels in woorden uitdrukken. Elk detail doet het geheel uiteindelijk tekort. Daarom nodigen we je uit om The Core zelf te ontdekken.