redirect pin user minus plus fax mobile-phone office-phone data envelope globe outlook retail close line-arrow-down solid-triangle-down facebook globe2 google hamburger line-arrow-left solid-triangle-left linkedin wechat play-btn line-arrow-right arrow-right solid-triangle-right search twitter line-arrow-up solid-triangle-up calendar globe-americas globe-apac globe-emea external-link music picture paper pictures play gallery download rss-feed vcard account-loading collection external-link2 internal-link share-link icon-close2
CBRE Nederland Robbert Arkenbout Associate Director Capital Markets

Robbert Arkenbout

Director Capital Markets – Residential Investments

Robbert is gepassioneerd, ondernemend en heeft ervaring in projectontwikkeling en architectuur. Hij acteert dagelijks op het snijvlak van projectontwikkeling en beleggingstransacties. In zijn functie combineert Robbert zijn voorliefde voor architectuur met zijn uitgebreide kennis op het gebied van woningbeleggingen. Hierdoor kan hij projectontwikkelaars optimaal adviseren tijdens nieuwbouwwoningprojecten, zodat de woningen aansluiten op de wensen van de eindgebruikers en beleggers overtuigd worden van het potentiële rendement.

Robbert Arkenbout Director Capital Markets – Residential Investments
Amsterdam Symphony Offices
Gustav Mahlerlaan 405
1082 MK Amsterdam

Expertise

  • Woningbelegging
  • Projectontwikkeling
  • Teambuilding
  • Procesmanaging

Over Robbert

Robbert is van oorsprong bouwkundige. Tijdens zijn studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft zet hij zijn eerste schreden in de vastgoedwereld. Nadat Robbert zijn bachelor heeft gehaald, werkt hij bij een gerenommeerde Rotterdamse projectontwikkelaar aan meerdere woningontwikkelingen. Hier leert Robbert in een kort tijdbestek vastgoedrekenen.

In 2009 richt hij een onderneming in huisvestingadvies op die zich hoofdzakelijk toelegt op ontwerp en realisatie van nieuwe kantooromgevingen. Na vier jaar ondernemen maakt Robbert in 2013 zijn gedroomde overstap naar de vastgoedtransactiepraktijk en komt hij in dienst bij CBRE.

In 2014 gaat hij samen met zijn collega Alexander Buijs bouwen aan een nieuwe business line: Capital Markets Residential Investments. Inmiddels is Robbert binnen het team verantwoordelijk voor de aan- en verkoop van nieuwbouw woningontwikkelingen (standaard-, studenten-, senior- en starterswoningen). Vanaf de ontwerpfase samen met de projectontwikkelaar werken aan de optimalisatie van de het programma, het ontwerp en de technische afwerking, dat is waar Robbert zijn energie uithaalt.

 

Opdrachtgevers

Projectontwikkelaars zoals AM, De Nijs Projectontwikkeling B.V., G&S Vastgoed, OVG Real Estate, Provast, Reshape Properties. 

Een persoonlijke noot

“Ik ben echt trots op mijn werk, omdat ik dankzij mijn bouwkundige achtergrond met projectontwikkelaars mee kan denken over het meest geschikte woonproduct voor de eindgebruikers. Samen verbeteren we het verkoopplan, zodat er sneller een match ontstaat tussen de projectontwikkelaar en de koper van de woningen. Dat is mijn taak en mijn toegevoegde waarde. Ik wil er elke keer voor zorgen dat zowel de verkoper als de koper tevreden zijn over de totstandkoming van de deal.”
Robbert Arkenbout Director Capital Markets – Residential Investments
Amsterdam Symphony Offices
Gustav Mahlerlaan 405
1082 MK Amsterdam