Kwartaalcijfers Q1 2019


Het eerste kwartaal van 2019 laat een record zien aan investeringen in Nederlands vastgoed met een totaal beleggingsvolume van € 4,2 miljard. Dit is een stijging van 16,8% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Niet eerder lag het investeringsvolume zo hoog in een eerste kwartaal. Het volume wordt vooral gedreven door de hoge investeringen in woningen. Dit blijkt uit cijfers van CBRE over het eerste kwartaal van dit jaar.
Altijd ons nieuws ontvangen over investeringscijfers? Schrijf je in voor onze update.
 

Woningbeleggingen

In de eerste drie maanden van dit jaar is voor ruim € 2,3 miljard geïnvesteerd in woningen. Dit is 158% meer dan in dezelfde periode vorig jaar (€ 890 miljoen). Dit is het hoogste investeringsvolume in woningen in een eerste kwartaal.

Woningportefeuilles

Het volume wordt flink opgestuwd door de verkoop van grote woningportefeuilles. De grootste transactie was de aankoop van 9.544 woningen door Heimstaden van Round Hill voor €1,4 miljard.

Amsterdam en Den Haag

Naast een sterke groei in het woningsegment is er ook een opvallende stijging te zien in investeringen in kantoren in Amsterdam en Den Haag, met respectievelijk een groei van 118% en 63%. Het totale investeringsvolume in kantoren was met ruim € 1 miljard stabiel ten opzichte van Q1 2018.
Alles lezen over de vastgoed- en investeringsvooruitzichten voor 2019? Meld je aan en ontvang gelijk ons rapport.