De Nederlandse zorgvastgoedmarkt in beeld

 

Zorgvastgoed is een van de snelst groeiende vastgoedsectoren. Afgelopen jaar werd er voor het eerst meer dan 1 miljard belegd in deze sector. Om je op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen, brengen we elk halfjaar een rapport uit met een marktupdate, inclusief toelichting op de meest recente cijfers en transacties. Op deze pagina vind je een overzicht van alle rapporten.

Zorgvastgoedrapport 2020

2019 is opnieuw een recordjaar. De grens van 1 miljard is overschreden en de zorgvastgoedmarkt wordt steeds volwassener. Ondertussen blijft het onverminderd belangrijk om nieuwe locaties en woonzorgcomplexen te ontwikkelen. In deze nieuwste zorgvastgoedpsecial geven we een overzicht van 2019 en blikken we vooruit naar 2020.
Wil je automatisch de nieuwste rapporten over zorgvastgoed ontvangen? schrijf je in voor onze updates.

Vorige edities van het zorgvastgoedrapport

Zorgvastgoedrapport H1 2019 - Minstens 1000 nieuwe locaties voor zorgvastgoed nodig

De wachtlijsten voor intramurale zorg lopen steeds verder op, terwijl het aantal senioren dat geschikte huisvesting zoekt ook blijft stijgen. Actief inzetten op het ontwikkelen van nieuwe woonzorglocaties is nodig om dit tekort op te lossen. Bovendien kan nieuwe seniorenhuisvesting de doorstroom op de woningmarkt bevorderen.

Zorgvastgoedrapport H2 2018 – Op weg naar een volwassen markt

De zorgvastgoedmarkt wordt professioneler. Steeds meer zorgexploitanten erkennen dat goed zorgvastgoed substantieel kan bijdragen aan het succes van hun organisatie. Het aantal kleinschalige woonzorglocaties is in de afgelopen vijf jaar verdubbeld en verouderde locaties sloten hun deuren.

Zorgvastgoedrapport H1 2018 – Groeiend tekort aan vrije sector zorgappartementen

Steeds meer senioren willen in een zorgappartement wonen. Op dit moment is er echter een tekort van 32.000 vrije sector zorgappartementen, wat oploopt tot 52.000 in 2040. De grootste tekorten ontstaan in de gebieden Utrecht, Groot-Amsterdam, Groot-Rijnmond, Veluwe en diverse delen van Noord-Brabant.