redirect pin user minus plus fax mobile-phone office-phone data envelope globe outlook retail close line-arrow-down solid-triangle-down facebook globe2 google hamburger line-arrow-left solid-triangle-left linkedin wechat play-btn line-arrow-right arrow-right solid-triangle-right search twitter line-arrow-up solid-triangle-up calendar globe-americas globe-apac globe-emea external-link music picture paper pictures play gallery download rss-feed vcard account-loading collection external-link2 internal-link share-link icon-close2

Rapporten zorgvastgoedmarkt

In de halfjaarlijkse rapporten over de Nederlandse zorgvastgoedmarkt vind je de recentste cijfers, updates, nieuws, interviews en transacties.

De Nederlandse zorgvastgoedmarkt in beeld

 

Zorgvastgoed is een van de snelst groeiende vastgoedsectoren. Afgelopen jaar werd er voor het eerst meer dan 1 miljard belegd in deze sector. Om je op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen, brengen we elk halfjaar een rapport uit met een marktupdate, inclusief toelichting op de meest recente cijfers en transacties. Op deze pagina vind je een overzicht van alle rapporten.

Zorgvastgoedrapport 2020

Zorgvastgoedrapport 2020

2019 is opnieuw een recordjaar. De grens van 1 miljard is overschreden en de zorgvastgoedmarkt wordt steeds volwassener. Ondertussen blijft het onverminderd belangrijk om nieuwe locaties en woonzorgcomplexen te ontwikkelen. In deze nieuwste zorgvastgoedpsecial geven we een overzicht van 2019 en blikken we vooruit naar 2020.
Wil je automatisch de nieuwste rapporten over zorgvastgoed ontvangen? schrijf je in voor onze updates.

Recente zorgvastgoed rapporten

Vorige edities van het zorgvastgoedrapport

Samenwerking essentieel voor nieuw aanbod in 2020 - Zorgvastgoedrapport H2 2019

2019 is opnieuw een recordjaar. De grens van 1 miljard is overschreden en de zorgvastgoedmarkt wordt steeds volwassener. Ondertussen blijft het onverminderd belangrijk om nieuwe locaties en woonzorgcomplexen te ontwikkelen. In dit zorgvastgoedrapport geven we een overzicht van 2019 en blikken we vooruit naar 2020.

Minstens 1000 nieuwe locaties voor zorgvastgoed nodig - Zorgvastgoedrapport H1 2019

De wachtlijsten voor intramurale zorg lopen steeds verder op, terwijl het aantal senioren dat geschikte huisvesting zoekt ook blijft stijgen. Actief inzetten op het ontwikkelen van nieuwe woonzorglocaties is nodig om dit tekort op te lossen. Bovendien kan nieuwe seniorenhuisvesting de doorstroom op de woningmarkt bevorderen.

Op weg naar een volwassen markt - Zorgvastgoedrapport H2 2018

De zorgvastgoedmarkt wordt professioneler. Steeds meer zorgexploitanten erkennen dat goed zorgvastgoed substantieel kan bijdragen aan het succes van hun organisatie. Het aantal kleinschalige woonzorglocaties is in de afgelopen vijf jaar verdubbeld en verouderde locaties sloten hun deuren.

Groeiend tekort aan vrije sector zorgappartementen - Zorgvastgoedrapport H1 2018

Steeds meer senioren willen in een zorgappartement wonen. Op dit moment is er echter een tekort van 32.000 vrije sector zorgappartementen, wat oploopt tot 52.000 in 2040. De grootste tekorten ontstaan in de gebieden Utrecht, Groot-Amsterdam, Groot-Rijnmond, Veluwe en diverse delen van Noord-Brabant.