Werk aan de winkel


13 Juni 2019 lanceren we ons rapport Werk aan de winkel, waarin we trends en ontwikkelingen op de retailmarkt analyseren. Hieruit blijkt dat veel van het huidige winkeloppervlak zal moeten inkrimpen, verplaatsen of een herbestemming zoeken. De million-dollar question: Hoe zorgen eigenaren van retailvastgoed dat hun strategie toekomstbestendig is? Dit en meer lees je terug in het rapport. 

Million-dollar question

Hoe zorg je ervoor dat je winkelvastgoed in de toekomst succesvol is en blijft? Data is hierbij onmisbaar geworden. In ons rapport laten we zien waarom.

Behoefte winkelmeters in 2023

CBRE modelleerde alle belangrijke factoren om voorspellingen te doen over behoefte aan winkelmeters in 2023 - per stad, regio en sector. Enkele opvallende uitkomsten lichten we toe, zoals de uitgesproken mogelijkheden voor groei in Eindhoven en Rotterdam; hoe het kan dat ‘horecaparadijs’ Groningen nog altijd niet verzadigd is en waarom Leeuwarden staat te springen om een nieuwe retailmix.

Retailrapport 2019

Lees alles over de nieuwste trends en ontwikkelingen op de retailmarkt. Schrijf je nu in en ontvang ons retailrapport op 13 juni 2019.

Onze projecten

Maison de Bonneterie

Maison de Bonneterie

Na 125 jaar moest er een nieuwe huurder gevonden worden die de monumentale panden nieuwe allure zou geven. Dat werd een mooie naam: H&M opende haar Flagshipstore in Den Haag, en vervolgens in Amsterdam. De ingrijpende renovatie werd binnen het budget en de vastgestelde kaders gerealiseerd.
Taco Bell

Taco Bell

Voor de introductie van Taco Bell in Nederland zocht de Amerikaanse fastfoodketen op korte termijn geschikte restaurants op toplocaties. CBRE nam de lopende onderhandelingen met verhuurders over, startte nieuwe onderhandelingen en rondde met succes huurcontracten af in onder meer Eindhoven en Tilburg.
Winkelcentrum Heuvel Eindhoven

Winkelcentrum Heuvel Eindhoven

Ambitie: door renovatie het winkelcentrum op de kaart zetten, én het meest duurzame winkelcentrum van Nederland maken. Het resultaat? Het winkelcentrum Heuvel werd weer het beste van Eindhoven, met internationale allure. Het won de European Shopping Centre Award en werd het best gekwalificeerde winkelcentrum met een BREEAM-NL In-Use Double Outstanding certificaat.
Lees alles over de nieuwste trends en ontwikkelingen op de retailmarkt. Schrijf je nu in en ontvang ons retailrapport op 13 juni 2019.