Retailmarkt 2019


Er is werk aan de winkel. Uit ons onderzoek naar de retailmarkt blijkt dat in 2023 zo’n 25% van het huidige winkeloppervlak overbodig zal zijn. In ons rapport brengen we trends en alle relevante data samen, om uitspraken en voorspellingen te doen over de toekomstige vraag naar winkelmeters - per sector - op elke locatie in Nederland.

Retailrapport 2019

Lees alles over de nieuwste trends en ontwikkelingen op de retailmarkt. Meld je aan en ontvang ons rapport gelijk in je mailbox.

De million-dollar question

Hoe zorg je ervoor dat je winkel(vastgoed) in de toekomst bij die succesvolle 75% hoort? Om een goede strategie te bepalen, zijn data onmisbaar. Data over de stad, de bevolking, de markt en over de branche waarin retailers opereren. CBRE modelleert alle data en koppelt deze aan kwalitatieve kennis van de markt, voor een toekomstbestendige vastgoedstrategie.

Sterke verschillen

Om de behoefte aan winkelmeters te voorspellen – per stad, regio en sector – voor de komende vijf jaar, ontwikkelde CBRE een model. Enkele opvallende uitkomsten lichten we uit in ons rapport, zoals de uitgesproken mogelijkheden voor groei in Eindhoven en Rotterdam; hoe het kan dat ‘horecaparadijs’ Groningen nog altijd niet verzadigd is en waarom Leeuwarden staat te springen om een nieuwe retailmix.

E-commerce

Het huidige online winkelconcept, met gratis leveren en retourneren, is een onhoudbaar model. Partijen die te weinig of geen winst opleveren ruimen het veld. De oplossing? Slimmer en geïntegreerd voorraadbeheer waarbij fysieke winkels en distributiecentra als één geheel samenwerken. Met de winkel als natuurlijke plek voor klantcontact.
Dit kunnen we doen zodat jouw (winkel)vastgoed succesvol blijft in de toekomst

Onze projecten

Maison de Bonneterie

Maison de Bonneterie

Na 125 jaar moest er een nieuwe huurder gevonden worden die de monumentale panden nieuwe allure zou geven. Dat werd een mooie naam: H&M opende haar Flagshipstore in Den Haag, en vervolgens in Amsterdam. De ingrijpende renovatie werd binnen het budget en de vastgestelde kaders gerealiseerd.
Alexandrium Megastores

Alexandrium Megastores

De missie: het verrijken en differentiëren van het aanbod in het Alexandrium Megastores in Rotterdam, de winkelboulevard met vele grote filialen van bekende winkelketens. CBRE vond de perfecte match in Decathlon, de Franse sportketen. Daarmee heeft de boulevard een nog completer aanbod aan consumentenproducten.
Winkelcentrum Heuvel Eindhoven

Winkelcentrum Heuvel Eindhoven

Ambitie: door renovatie het winkelcentrum op de kaart zetten, én het meest duurzame winkelcentrum van Nederland maken. Het resultaat? Het winkelcentrum Heuvel werd weer het beste van Eindhoven, met internationale allure. Het won de European Shopping Centre Award en werd het best gekwalificeerde winkelcentrum met een BREEAM-NL In-Use Double Outstanding certificaat.
Lees alles over de nieuwste trends en ontwikkelingen op de retailmarkt.