Waarom duurzaamheid?

Regelgeving

Regels op het gebied van energie en duurzaamheid veranderen snel. Wij inventariseren voor u of en hoe u aan huidige en toekomstige regelgeving voldoet, én waar eventuele risico’s liggen. Compliance met deze regelgeving is de basis voor elke gebouweigenaar en -gebruiker, en de ontwikkelaar.

Financiële voordelen

Duurzame gebouwen zijn financieel aantrekkelijker, want huurders vragen in toenemende mate om duurzaamheid. Banken nemen duurzaamheid mee in financieringsvoorwaarden, en pensioenfondsen sturen op verduurzaming. Daarnaast zijn er subsidievoordelen bij verduurzaming (zoals MIA / EIA / SDE+). Door een goede duurzaamheidsstrategie kunt u op renovatieplannen besparen.

Klaar voor de toekomst

Wij denken graag met u mee over uw duurzame ambities en maken uw vastgoed toekomstbestendig. Wij leveren maatwerk voor een betere performance van uw verduurzaamde vastgoed, nu en op de lange termijn. Verduurzaming draagt bij aan een gezonde werkomgeving en de performance van uw organisatie.

Expertise

In ons team hebben wij meerdere BREEAM-Experts en Assessoren, LEED AP’s (Accredited Professionals) en WELL AP’s. Wij zijn participant in de Dutch Green Building Council, member (Gold level) van de USGBC, Global Associate Member in GRESB, RICS geaccrediteerd.

Duurzaamheid Factsheet

Wilt u weten welke regels en verplichtingen van toepassing zijn op uw vastgoed, nu en in de toekomst? Bekijk dan onze factsheet: een overzicht van alle duurzame regelgeving tot aan 2050.

Duurzaamheid Strategie

 
Visie en ambities op het gebied van duurzaamheid moeten passen bij de assets, de investeringsruimte, en de stakeholders. CBRE vertaalt ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en circulariteit in praktische handvatten.

Proces

 
Bij het bepalen van uw verduurzamingsstrategie beginnen we met het formuleren van uw ambities en maken we een stappenplan. Focus en doelen staan daarbij voorop. Bij de uitwerking kijken we naar de randvoorwaarden, koppelen deze aan gangbare verduurzamings- en monitoringsmethoden op en vertalen we deze in langetermijndoelstellingen.

Asset Improvement Plans

 
Een strategie staat of valt bij de vertaling in de praktijk. We ondersteunen opdrachtgevers daarom ook bij de vertaling van doelstellingen naar de verduurzaming van bestaand vastgoed. Duurzaamheid kan deel uitmaken van renovatieplannen, maar wij werken ook aan het stapsgewijs verduurzamen door middel van Duurzame Meerjaren OnderhoudsPlannen (DMJOP). 

Monitoring en Reporting 

 
Om de vertaling van een duurzaamheidsstrategie in de praktijk te monitoren en resultaten te communiceren, wordt er gebruikgemaakt van verschillende rapportagevormen. Wij kunnen deze rapportages verzorgen en begeleiden, en adviseren bij de verbetering ervan. 

Leg de duurzaamheidsprestaties van een gebouw, interieur, gebied of portefeuille vast.

Onze projecten

Asics

In de zomer van 2017 wordt gestart met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van sport- en lifestylemerk Asics in Hoofddorp. Het kantoorpand heeft een belangrijke focus op het welzijn van de mens en duurzame gebouw gebonden oplossingen.

Officia III

Om Officia III weer verhuurd te krijgen, was een grondige renovatie en transformatie naar een duurzaam multi-tenant gebouw nodig. Namens de eigenaar heeft CBRE de integrale uitwerking en begeleiding van de herontwikkeling tot en met de uitvoering en oplevering van de renovatiewerkzaamheden verzorgd.