Hybride werken

Kansen, risico’s en het belang van balans


Hoe ziet de werkende wereld er straks uit, zonder recessie en met vaccin? Eén ding wordt steeds duidelijker: we keren niet massaal terug naar kantoor. Percentages verschillen, maar onderzoeken wijzen uit dat thuiswerken de norm blijft. We merken immers in de praktijk hoe goed het bevalt. Toch?

Deels, op individueel niveau. Want in diezelfde onderzoeken schuilt een keerzijde. Een derde is namelijk helemaal niet zo enthousiast. De eerste klachten halen inmiddels het nieuws: vermoeidheid, stress en een ontregelde werk-privébalans. Ook beginnen we kantoor te missen. Niet zo gek, als je bedenkt dat ‘je werk’ geen verzameling bureaus en stoelen is, maar een plek waar je samenkomt om collega’s te zien. Om samen voor elkaar te krijgen wat je in je eentje niet lukt.

Van die bureaus en stoelen heb je er waarschijnlijk een stuk minder nodig, ook straks. Dat is vrij eenvoudig te regelen en levert interessante kostenvoordelen op. Maar bedenk: tegenover snelle besparingen staat op termijn een veelvoud aan potentiële schade. Want als mensen je grootste kapitaal zijn, waar vinden ze elkaar dan om uit te voeren waar je organisatie voor staat?

BRICKS, BYTES en BEHAVIOR


Antwoord: op een nieuw type werkvloer. Misschien kleiner, maar vooral een die sociale cohesie stimuleert en hybride werken faciliteert. Zodat medewerkers per taak, project en werkvorm altijd de optimale balans vinden tussen on- en offline werken, zowel op afstand als op kantoor. Met de juiste technologie, zodat tijd en plaats geen beperking meer zijn voor efficiënt en effectief samenwerken.

CBRE schreef een whitepaper over de precaire balans tussen BRICKS (vastgoed), BYTES (technologie) en BEHAVIOR (sociaal kapitaal). Downsizen in één domein leidt onverbiddelijk tot opschalen in de andere twee. Vastgoed gaat namelijk niet over meters, maar over mensen.
Spacesizing Whitepaper

Spacesizing Whitepaper

Lege werkvloeren, daar moet je iets mee. Alléén besparen op werkplekken is zeker een oplossing, maar ook riskant. Lees daarom eerst waar je rekening moet houden bij een hybride werkplekstrategie. Vraag de whitepaper aan en je ontvangt ‘m vandaag nog.

Spacesizing: zoeken naar de ideale mix


Werkruimte afstoten heeft alleen zin als wat je weghaalt (ruimte) niet ten koste gaat van wat je organisatie overeind houdt (cohesie). Ook mét een vaccin lijkt thuiswerken de blijvende standaard. Hierdoor focussen veel organisaties primair op waar mensen moeten of kunnen werken.

Toch is het verstandig om eerst te kijken naar wat voor werk zij doen. Om vervolgens pas te bepalen waarom ze dat op welke plek het beste kunnen uitvoeren. Door je werkplekdilemma’s in deze volgorde te benaderen, kom je tot een afgewogen oordeel en neem je duurzame beslissingen die naadloos aansluiten op je hybride werkplekstrategie.

In deze balanceeract is een misstap snel gemaakt. Wij noemen het Spacesizing en geven je hiermee graag houvast.

Zo werkt het, dit krijg je.


Een Spacesizing-traject is maatwerk. Samen zoeken we naar de optimale balans tussen:

  • benodigde ruimte, nu en ná corona;
  • technologie om verantwoord op afstand te werken;
  • behoud en versterking van je sociaal kapitaal.

In drie stappen krijg je aanbevelingen en praktische instructies:

1. Rekenen

We analyseren je huidige vastgoedportfolio en brengen via scenario’s voor verschillende werkvormen je potentiële ruimte- en kostenbesparingen in kaart. Je krijgt een strategierapport met onze bevindingen

2. Passen en meten

Aan de hand van een workmode survey onderzoeken we jullie werkpatronen en medewerkersrollen. We kijken welk werk op afstand mogelijk is, en waarvoor je fysieke ruimte nodig hebt. Zo bepalen we de omvang van je nieuwe werkplek en welke activiteiten deze moet faciliteren. Je krijgt een prototype van jullie ‘new way of working’-model

3. Implementeren

Behalve welke ruimtes je nodig hebt, af kunt stoten of aan kunt passen, adviseren we je over de beste strategie om de veranderingen door te voeren. Ook helpen we je medewerkers betrokken te maken en houden.
Vrijblijvende video call

Vrijblijvende video call

Plan een vrijblijvende video call in onze agenda, dan nemen we de belangrijkste dilemma’s van je organisatie door. In een halfuurtje wordt duidelijk of Spacesizing past bij jouw werkplekvraagstuk.