Game changer

 

In maart 2020 bracht CBRE het onderzoeksrapport “The Age of Responsive Real Estate” uit, waarin we vooruitkeken naar 2030. Vrijwel meteen nadat dit rapport uitkwam, werden verstrekkende overheidsmaatregelen afgekondigd in verband met het coronavirus. Onze langetermijnvoorspellingen zijn in één klap realiteit geworden. Trends die zich normaal gesproken nog jarenlang hadden moeten ontwikkelen – zoals locatieonafhankelijk werken – zijn in een enorme stroomversnelling terechtgekomen. Ondanks dat fysiek samenzijn altijd een onmisbaar onderdeel van werk zal blijven, zullen we creatiever worden in hoe en waar we werken, geholpen door nieuwe technologieën.

Daarom hebben we de versnellingen op het gebied van werk en kantoor in kaart gebracht in een whitepaper: “The Office Reset: de invloed van Covid-19 op de werkomgeving”.


De invloed van Covid-19 op de werkomgeving

 

Kantoren zullen blijvend anders ingericht en gebruikt worden. Ook wanneer het virus niet meer heerst. Onder andere flexibel werken wordt steeds normaler, gebouwen worden slimmer gemaakt,er komt veel meer focus op gezondheid en hygiëne en we moeten herdefiniëren wat maximale bezetting betekent.

The Office Reset

Extra focus op slimme en gezonde werkplekken

Extra focus op slimme en gezonde werkplekken

De rol van slimme kantoorgebouwen die zijn uitgerust met de nieuwste digitale technologieën zal groter worden na corona. Ook leggen kantoorhuurders meer nadruk op gebouwspecificaties en de mogelijkheden voor gezonde werkplekken. Op de lange termijn zullen we een voorkeur zien voor gebouwen met een gezond binnenklimaat en goede ventilatie, en zouden er ook meer LEED- en WELL-gecertificeerde gebouwen bij kunnen komen.
Versnelde popularisering van flexibel werken

Versnelde popularisering van flexibel werken

Hoewel er bezorgdheid blijft bestaan over de productiviteit en samenwerkingsmogelijkheden van thuiswerkers, geloven we dat de recente ervaring met werken op afstand bedrijven ontvankelijker maakt voor de voordelen van een flexibelere benadering. De focus zal dan ook liggen op de juiste technologie, cultuur en verwachtingen om de overgang van kantoor naar huis zo naadloos mogelijk te maken.

De impact van Covid-19 op vastgoed

Office Reset Advice

Met ons Office Reset Advice adviseren we je over de functie en inrichting van het kantoor, nu én in de toekomst.  Van veilig heropenen tot een toekomstbestendig werkplekconcept.
Meer weten over de veranderingen die we kunnen verwachten omtrent werk & kantoor? Lees verder in onze whitepaper.