Updates over de Nederlandse vastgoedmarkt


Wat speelt er op de vastgoedmarkt, en welke ontwikkelingen zijn er gaande? Hieronder lichten we een aantal onderwerpen uit.

Real Estate Market Outlook 2021

Real Estate Market Outlook 2021

Hoe herstelt de vastgoedbeleggingsmarkt van het coronajaar 2020? Die vraag staat centraal in onze Real Estate Market Outlook 2021. We belichten trends, zoomen in op vastgoedsectoren en spreken datagebaseerde verwachtingen uit.

Spacesizing: zoeken naar de ideale mix

Lege werkvloeren, daar moet je iets mee. Alléén besparen op werkplekken is zeker een oplossing, maar ook riskant. Lees daarom eerst waar je rekening moet houden bij een hybride werkplekstrategie.

Beleggingen in vastgoed gedaald met 16%

Het beleggingsvolume in de vastgoedmarkt bedraagt over het afgelopen half jaar 6,9 miljard euro, een daling van 16% vergeleken met de eerste helft van 2019 (8,3 miljard).

Steeds meer interesse voor transformatie van winkelvastgoed

Ondanks de huidige onzekerheid staan beleggers en ontwikkelaars klaar om te investeren in winkelvastgoed, om vervolgens het gedeelte dat structureel leegstaat te renoveren naar woningen of ander gebruik.

Daling beleggingsvolume zorgvastgoed met 33%, vraag naar nieuwe zorglocaties blijft

Het beleggingsvolume over het afgelopen half jaar bedraagt € 327 miljoen, ongeveer 33% minder dan in dezelfde periode vorig jaar (€ 489 miljoen). Meer marktactiviteit wordt verwacht vanaf september.

Work from Home Survey

Maak kosteloos gebruik van onze survey en krijg inzichten in de thuiswerkervaringen en toekomstwensen van jouw medewerkers.
 

Covid-19 in Europees perspectief


Klik hieronder voor Europese updates en inzichten omtrent de impact van het coronavirus op de Europese vastgoedmarkt.

EMEA updates over het coronavirus

COVID-19 Implicaties voor de EMEA vastgoedmarkt

Update Marco Hekman, CEO CBRE Nederland