Editie 3: Terug naar kantoor?


Opstaan, even opfrissen, koffiezetten en tijdens je ontbijt de laptop openklappen: voor veel Nederlanders ziet het begin van hun werkdag er al een jaar ongeveer zo uit. En hoewel velen snakken naar een dagje op kantoor, lijkt het erop dat ‘thuis’ ook na de pandemie een veelgekozen werkplek blijft. Kortom: dat hybride werken, de nieuwe manier van werken wordt.   

Dat werpt de vraag op hoe je de thuiswerkers straks betrokken houdt bij wat er op kantoor gebeurt, en andersom. En hoe je het kantoor in deze hybride situatie aantrekkelijk houdt. De traditioneel gescheiden disciplines vastgoed, HR en IT moeten hiervoor bij elkaar te komen. Op welke manieren kan dat? Tijdens de derde editie van Core Talks geven we een podium aan sprekers die hier ideeën over hebben ontwikkeld.

Dit was de line-up van Core Talk #3 


 


Aljan de Boer
Head of Inspiration bij TrendsActive

Gaan we straks weer terug naar kantoor? Ja en nee, voorspelt Aljan de Boer. Hij is Head of Inspiration bij Trendsactive, een organisatie die trends onderzoekt en doorvertaalt naar innovatie en marketing. Voor deze CoreTalk duikt hij in de vraag waaróm mensen na de pandemie weer naar kantoor zullen gaan, en waarom ze soms toch voor hun home office zullen kiezen. Kortom: wat drijft medewerkers in hun keuze voor een werkplek? Aljan deelt wetenschappelijke inzichten, praktische tips en strategieën.


Lisanne Beijk
Managing director bij The Cue 

Een groot deel van Nederland werkt momenteel thuis – sommigen al een jaar lang. Waar we in het begin vooral de voordelen ervoeren – niet meer in de file, flexibeler omgaan met tijd – wordt nu duidelijk dat 100% thuiswerken toch niet de heilige graal is. Hoe ontwikkel je een manier van digitaal samenwerken die je bedrijf versterkt en past bij je organisatie? En hoe neem je mensen hierin mee?  Hierover spreekt Lisanne Beijk, managing director van The Cue: een spin-off van House of Performance. Beijk gebruikt gamification om de productiviteit, motivatie en betrokkenheid van medewerkers positief te beïnvloeden.   


Marnix Mali
Director Real Estate and Workspace Services (REWS)

Veel bedrijven hebben moeite om de beste mensen te werven en aan zich te binden. Hoe ben je de concurrentie te slim af in de war for talent? Booking.com plaatst de werkomgeving in het hart van deze strijd. Marnix vertelt hoe de groeiende techleider in Amsterdam zijn vastgoedstrategie inzet om talenten aan zich te binden. 


Sarai van der Heide

CBRE Host

Sarai heeft tijdens deze Core Talk de touwtjes in handen en verbindt in haar rol als moderator de verschillende onderwerpen die aan bod komen.Recording Core Talk 3


Heb je de sessie gemist of wil je hem terugkijken? Dat kan! Bekijk hieronder de recording van de laatste Core Talk.