Editie 2: Werkgeluk


De afgelopen maanden ontdekten we massaal de voordelen van thuiswerken. We staan niet meer in de file, delen onze dagen flexibeler in en zijn misschien zelfs productiever. Maar langdurig thuiswerken heeft ook nadelen. We missen de spontane gesprekken met collega’s, doen minder creatieve ideeën op en werken soms nét iets te lang door. Dat heeft een weerslag op ons werkplezier. Aan werkgevers dan ook de vraag: hoe zorg je dat werkgeluk niet onder druk komt te staan?

In de tweede editie van Core Talks spraken er verschillende experts over het thema werkgeluk. Een actueel onderwerp, zeker nu we op grote schaal thuiswerken en we plezier, betrokkenheid en sociale cohesie anders moeten invullen.

Nieuwsgierig? Kijk hier de recording van de sessie terug.

Dit was de line-up van Core Talk #2 
Arjen Banach
Organisatiefuturoloog

Veel organisaties willen het werkgeluk van hun medewerkers verhogen. Maar wat ís werkgeluk precies, hoe dient het je organisatie, en onder welke voorwaarden? Met deze fundamentele vragen trapt organisatiefuturoloog en voormalig chief happiness officer Arjen Banach af. Ook kijkt hij naar werkgeluk in tijden van langdurig thuiswerken. Hoe houd je collega’s gemotiveerd nu de fysieke werkplek even geen bindmiddel is?


Guido Heezen

Effectory

Wil je effectief met werkgeluk aan de slag, dan kun je niet zonder de inbreng van medewerkers. Wat betekent werkgeluk voor hen, en hoe zien ze jouw rol als werkgever? Effectory ontwikkelde verschillende (digitale) tools om de wensen, behoeften en bevindingen van medewerkers in kaart te brengen. Inzichten die de basis kunnen leggen voor een mooiere, wendbaardere en innovatievere organisatie. Tijdens deze Core Talk laat Guido Heezen, oprichter van Effectory zien wat medewerkers belangrijk vinden in een werkgever.


Marleen van der Sluis

Change consultant bij CBRE

Dit jaar zijn veel organisaties onverwacht in transitie geraakt: teams werken thuis en kantoren zijn onderbezet. Bij CBRE denken we dat dit geen tijdelijke verandering is, maar dat we structureel naar meer hybride werkvormen gaan. Dit betekent dat je medewerkers misschien moet begeleiden naar nieuwe manieren van samenwerken. Gelukkig heeft CBRE ervaring met verandertrajecten en kunnen we ook nu handvatten bieden. Change consultant Marleen van der Sluis geeft advies: hoe houd je medewerkers betrokken (en gelukkig) in tijden van transitie?


Myrte Marechal
Wageningen University & Research

In maart dit jaar werd Wageningen University & Research (WUR) uitgeroepen tot ‘Beste Werkgever’ van 2020 binnen de branche onderwijs. Een kroon op de structurele aandacht die de WUR aan medewerkerswelzijn schenkt. Tijdens deze Core Talk vertelt Myrte Marechal, Head of Learning and Organizational Development bij Wageningen University & Research, welke inspanningen bijdragen aan de employee experience. Hoe vult de universiteit haar werkgeverschap in nu iedereen grotendeels thuis werkt en op welke manier dragen zij bij aan het werkgeluk van hun werknemers. 


Sarai van der Heide

CBRE Host

Sarai heeft tijdens deze Core Talk de touwtjes in handen en verbindt in haar rol als moderator de verschillende onderwerpen die aan bod komen.

 


Core Talks Editie 1 - Aftermovie

Nieuwsgierig naar de vorige editie? Bekijk de aftermovie voor een impressie van de eerste Core Talk over The Future of Work.